Nyhetsveckan har genom åren alltid varit oerhört populär och många deltagare väljer att återkomma. Kombinationen att lära sig nytt och bli uppdaterad tillsammans med möjligheten till givande diskussioner med kollegor och lärare är en anledning. Även upplägget med några timmars ledighet mitt på dagen för egna aktiviteter – sol, bad, träning, shoppingrunda eller SPA-behandling som exempel – ramar in Nyhetsveckan till ett effektivt, lärorikt och avkopplande kurs­äventyr.

Ur kursinnehållet kan noteras nytt och aktuellt inom både redovisning och moms, fördjupning i olika redovisningsfrågor, diskussioner kring att vara en bra ekonomisk rådgivare, förändrad momshantering, nya lagförslag, en kort presentation av kommande skattenyheter och nyheter från EU. Det erbjuds också fördjupade kurspass gällande momshantering vid internationell handel samt bygg- och fastighetsmoms.

Våra uppskattade kursledare som guidar dig genom Nyhetsveckan är alla specialister på sina respektive områden. Maria Albanese, Srf konsulternas senaste redovisningsexpert, har mångårig erfarenhet som redovisningsspecialist på KPMG och är delaktig i regelverken kring K2 för aktiebolag. Per Lindblom är en välkänd och omtyckt kursledare för deltagarna på Srf konsulternas kurser som till vardags jobbar som revisor i egen verksamhet. Du får också möta Markus Karlsson, moms­expert som varit verksam hos både Skatte­verket och flera stora revisionsbolag. Möjlighet till stor kunskapsinhämtning utlovas!

I år har vi valt att förlägga Nyhetsveckan på Mallorca, i det exklusiva området Bonanova i utkanten av Palma. Vi håller till på den femstjärniga anläggningen GPRO Valparaiso som erbjuder ett stort och lummigt grönområde, pooler, SPA-avdelning, generösa sällskapsytor och närhet till stadens puls. Hotellet har fått utmärkelsen ”excellent” på Tripadvisor.

Mallorca är för många ett välkänt turistmål. Den spanska ön i Medelhavet har ett härligt höstklimat med en medeltemperatur på 23 grader och liten risk för nederbörd. Här finns milslånga sandstränder och orörda badvikar, vandringsleder, vingårdar och historiska platser. Under kursveckans lediga dag kan du passa på att göra ett besök till den sevärda grottan Coves del Drach med sina enorma stalaktiter. Eller ta dig till någon av de vackra bergsbyarna Deiá och Valldemossa. I Palma finns både lyxiga boutiquer och gammal arkitektur, ett tips är katedralen La Seu som härstammar från 1200-talet. Om du är fotbollsintresserad och har tur kanske hemmalaget Real Mallorca, den här säsongen spelande i högsta divisionen La Liga, har match på Iberostar Stadium.

Om du är intresserad av Nyhetsveckan rekommenderar vi att du anmäler dig så fort som möjligt. Platserna brukar, som man säger,
gå åt som smör i solsken. Läs mer och boka >>