Annons

Premium

Branschaktuellt Lön Rådgivning Redovisning

Auktoriserad byrå tar språnget till Gasell – serverar lönsamma tips

Ännu en Srf Auktoriserad byrå, Redovisningsbyrån 8082 Ekonomi AB i Göteborg, har utsetts till Gasell av tidningen Dagens Industri. Det vittnar om en extremt stark tillväxt och en långsiktigt hållbar lönsamhet. – Målet är 20 procent. Det slår vi faktiskt 2022, och det förklaras med nöjda och kompetenta medarbetare, säger Erik Larsson, en av två delägare.
Text: Håkan Edvardsson
Annons

Byråns ekonomiska mål kommuniceras inte internt. Att de uppfylls är en konsekvens av att det man fokuserar på har effekt. Och det man fokuserar på är personalens nöjdhet och kompetens. Övertid förekommer men är begränsad, och något man jobbar hårt för att hålla nere. Arbetstiden är flexibel. Fortbildning och auktorisation uppmuntras. – Vi vill ta komplexa jobb med mycket rådgivning, där kan vi ta mer betalt än för andra tjänster eftersom det är mer värt för kunden. Våra kvalificerade tjänster ökar, främst hos större kunder med en omsättning på över 100 miljoner kronor. Men då måste vi också se till…

Premium

För premiumartiklar behövs en prenumeration

Registrera dig och läs premiuminnehållet direkt!
– De olika utmärkelserna visar för vårt gäng och omvärlden att vi är en byrå som har koll. Det underlättar också för att skaffa kunder eller ny personal utanför våra vanliga nätverk, säger Erik Larsson, 8082.
Teamet på 8082 hjälper framför allt bolag i göteborgsregionen. Kunderna har mellan 1 och 100 anställda, många finns i restaurangbranschen. Stående från vänster: Anna Johannesson (Auktoriserad Lönekonsult), Erik Synnergren (Redovisningskonsult), Kristina Andersson (Auktoriserad Redovisningskonsult), Emma Ryytty (Redovisningskonsult), Emelie Rudqvist (Lönekonsult) och Ellen Emanuelsson (Lönepraktikant) Sittande från vänster: Erik Granberg (Redovisningskonsult), Richard Andersson (HR-ansvarig) och Erik Larsson (Auktoriserad Redovisningskonsult/Delägare).

8082 tipsar om lönsamma affärer 

  • Underlag och analyser inför köp eller försäljning av företag.
  • Skatterådgivning, till bolag och ägare.
  • Rätt paketerade och prisade bastjänster.
  • Arbeta för större bolag än ni gör i dag.
  • Våga ta betalt, höj timpriset, inför fasta priser.

8082 Ekonomi AB

Säte: Göteborg.

Ägare: Erik Larsson och Per Sandén.

Omsättning 2022 (brutet år): 15,575 miljoner.

Vinst, efter skatt och avskrivningar: 4,378 miljoner.

Kunder: Cirka 300, de omsätter 0,5 miljon till 200 miljoner.

Personal: 15, varav 7 auktoriserade. Fler ska auktoriseras.

Tjänster: Redovisning, lön, rådgivning.

Specialitet: Avancerad rådgivning.

www.8082.se

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons