Ekonomibyrån i Tranås AB är i dag Ebit. Med en ny, bredare inriktning på verksamheten. Förändringen sammanfattas på hemsidan: ”Vi är inte en vanlig redovisningsbyrå. Vi är en företagsbyrå.”

Till detta hör en lång rad tjänster, nya och klassiska, som bland annat erbjuds via samarbeten med banker och juristbyråer. En à la carte-meny har skapats. En graf med en stor Ebit-boll i mitten och nio bollar med olika tjänsteområden runtomkring illustrerar det nya utbudet och steget som blev möjligt att ta när byråledningen stärktes. Jerry Fager konstaterar:

– Min tid räckte inte till. Jag satt fast i det operativa arbetet och insåg att vi behövde stärka våra overheadfunktioner för att kunna delegera ansvar på flera personer. Det var också en fråga om att våga ifrågasätta gamla mönster, både mina egna och branschens.

I den processen nämner Jerry Fager utbildningar via Visma Panalitix och självledarskapsutbildning med Bengt Jacobsson på Undervisningshuset.

– För att förändra på riktigt måste man våga ta annorlunda beslut, det har jag insett. Jag kände Sara sedan tidigare och redan 2017 bad jag henne att inte ta något annat jobb innan hon pratade med oss.

På tåget

Ebit:s nyrenoverade kontor ligger i en avlång byggnad som för tankarna till lätt industri på utsidan och ett bättre hotell på insidan. Eget rum gäller. Inte kontorslandskap. Intill finns ett storföretag i möbelindustrin (EFG-European Furniture Group), branschen som dominerade staden i början av 1900-talet. Ortens mest kände son är och förblir Lennart Hyland. En skulptur av hans huvud finns i centrum, en kilometer bort.

Ebit:s tillväxt är sådan att en del av lobbyn nyligen fick lämna plats för ett inglasat arbetsrum där Sara Gunnstam och Jerry Fager delar kontor. Deras vänskap går långt tillbaka. Som ekonomistudenter vid Linköpings Universitet under 2010-talet befann de sig ofta på samma tåg och samma föreläsningar. Jerry tar en kandidatexamen, Sara en master.

– Tranås är inte jättestort. Vi har sprungit på varandra sedan dess och fortsatt prata om ekonomi, företagande och ledarskap och hur man får ihop det med ett bra liv. Vi vet att vi har samma syn på de frågorna. Men frågan var ju hur det konkret skulle fungera i en yrkesvardag med mig som byråledare för Ebit och Jerry ett steg från den dagliga driften, vilket skulle vara helt nytt för honom. Därav ”Röda mattan”-planen, berättar Sara.

”Röda mattan”

”Röda mattan” anspelar så klart på hur man välkomnar en ny kollega och nya idéer till verksamheten. Det dokument Jerry och Sara bollar mellan sig hösten 2020 fiskar Jerry nu upp ur sin metallgrå Macbook Pro och publicerar på bildskärmen i det lilla konferensrummet direkt till vänster om entrén. Dokumentet inleds med rubriken ”Vad tynger JeFa:s axlar?” Svaren pendlar mellan det konkreta och det mer personliga, liksom resten av dokumentet.

– Förtroende. Till 200 procent. Fråga vilken byråledare som helst, de kommer att svara att det är det absolut viktigaste när du ska lämna över driften till någon annan. För Sara och mig var förtroendebiten klar. Vi kan fokusera på konkreta problem, utmaningar och tillväxtfrågor. Så att vi formar en modern byrå som attraherar nya kunder och ny kompetens. Samtidigt som vi som jobbar här mår bra, säger Jerry Fager och flyttar vänsterhanden från tangentbordet. Den stora fjäder han tatuerat på underarmen blir synlig igen.

Expansion

Svaren i ”Röda mattan” destillerades till det anställningskontrakt som i dag beskriver Sara Gunnstams arbeta på den expansiva byrån. Kortfattat ska hon förvalta och förädla byråns verksamhet och, tillsammans med Jerry, verka för dess tillväxt, att personalen mår bra och att man har roligt på vägen.

Närmast står fortsatt expansion i Jönköping och Motala. Som Sveriges nionde största stad med ett expansivt näringsliv och en högskola med 11 000 elever ligger Jönköping i fokus. Bilresan från Tranås tar en timme. Ebit har två medarbetare, bosatta i Jönköping, på plats i ett kontorshotell där. Två nya ska rekryteras.

– Med våra nya tjänster blir vi bredare och lockar till oss nya kompetenser. Främst nya ekonomer intresserar sig för oss, den slutsatsen kan vi dra baserat på de som söker sig till oss. Eventuella luckor löser vi med branschspecifika utbildningar, säger Sara Gunnstam.

Nya kollegor

I den senaste Powerpointen från Ebit listar byrån sina krav på nya medarbetare: ”Framtidens ekonom”. Jerry tar en klunk vatten ur sin transparenta EBIT-flaska, visar den bilden på bildskärmen och berättar:

– Vi söker den som är socialt stark, älskar kundmöten, är nyfiken, digitalt hungrig samt analytisk och proaktiv. Den som enbart vill sitta och räkna eller inte kan prata med kunder har andra alternativ på arbetsmarknaden än oss. I dag räknar till exempel de flesta medarbetarna på nya jobb för nya kunder. Tidigare gjorde jag oftast det.

– Vi har landat i den nya organisationen och vi och våra kunder börjar nu skörda frukterna av det. Utan vårt nyfikna och engagerade team på byrån hade vi aldrig kunnat bredda oss. Då hade vi vandrat kvar i ”dödens dal” med 10–12 anställda. Där är man är för liten för att ha tid och resurser att växa och utvecklas individuellt och som organisation på ett kvalitativt sätt. Nu har resan börjat på allvar.