Therése kommer närmast från Skatteverket där hon jobbat som rättslig expert. I botten har hon examen i juridik och ekonomi från Uppsala universitet.

Fritiden domineras av träning; barnens och den egna.

Yrkestitel: Skattejurist.

På Srf konsulterna sedan: Oktober 2022.

Utbildning: Juris kandidatexamen och ekonomie kandidatexamen från Uppsala universitet.  ”Jag brukar säga att jag är bryggan mellan ekonomer och jurister som förstår vad båda yrkeskårerna talar om.”

Jobbade senast vid: Skatteverket, som rättslig expert på rättsavdelningen. Arbetade med företagsbeskattning i de delar där redovisningen styr beskattningen.

Därför valde jag Srf konsulterna: ”Jag har träffat de flesta experterna tidigare och tyckt att de har ett spännande jobb. När jag såg att Srf konsulterna sökte en skattejurist tänkte jag att det måste vara det perfekta jobbet för mig. Jag tycker det är roligt och givande att hålla utbildningar, man delar med sig mycket kunskap till andra och lär sig samtidigt. Man håller sig också uppdaterad genom alla frågor medlemmarna ställer. Det fantastiska inom området är att man lär sig nya saker varje dag. Ingen dag är den andra lik. Det gillar jag. Det här jobbet liknar mitt förra något, men från ett annat håll. Jag ser verkligen fram emot att ge medlemmarna den hjälp och service de behöver.”

Arbetsuppgifter: Gör en mikrokurs som publiceras i december. Svarar på frågor i frågeservice. Förbereder nyhetsdagen i december.

Personlig ambition: ”Jag vill gärna se att mitt arbete hjälper andra och skapar nytta.”

Möter medlemmarna: ”Under nyhetsdagarna i december och januari. Då presenterar vi skattenyheter vi har att vänta oss. Jag hoppas också träffa så många som möjligt på våra olika utbildningar.”

Viktigast just nu: ”Det händer ganska mycket på skatteområdet just nu. Vi har fått en ny regering och det gör att vi kommer att se snabba lagändringar nu under hösten/vintern. Jag och mina kollegor bevakar och ser vad vi behöver informera medlemmarna om.”

På fritiden: ”Min fritid känns begränsad, jag delar min tid med resten av familjen och framför allt barnens intressen. Är innebandytränare åt sonens lag och dottern skjutsar vi på träningar genom hela Uppsala. Vi är en aktiv familj som sällan sitter stilla, men på kvällen efter alla aktiviteter försöker jag läsa lite skönlitteratur eller sticka ett par strumpor. Jag hoppas få ihop ett par till julklapp. Den ultimata avkopplingen hittar jag i stugan i Järbo, nära skog och vatten.”

Läs artikeln Förslag på nya skatteregler av Therése Allard.