Annons
Annons
Branschaktuellt Lön Redovisning

Vill du nätverka och inspireras? Gå på kretsträff!

Vill du utbyta erfarenheter och kunskap med andra i branschen? Då är Srf konsulternas lokala kretsar något för dig. Med åtta lokala kretsar spridda över landet erbjuder de en mängd möjligheter för medlemmar att träffas och inspirera varandra.
Text: Therese Slettengren
Annons

Både för erfarna och studenter

Nathalie Bagger, som är byråledare och aktiv i Stockholmskretsen ser många fördelar med att vara aktiv i en lokal krets för såväl äldre som yngre medlemmar.

– Det är en fantastisk möjlighet att träffa andra i branschen. För de som studerar till lönekonsult eller redovisningskonsult är det ju toppen att nätverka och möta potentiella arbetsgivare. För oss som är byråledare är det värdefullt att kunna diskutera olika frågeställningar med andra i samma sits, säger hon och berättar vidare:

– Vi pratar om hur man kan hantera olika utmaningar, som exempelvis hur man fakturerar kunder till hur man hanterar distansarbete, säger hon och berättar vidare att mötena är en fantastisk möjlighet att bygga förtroende och få nya kunder genom att rekommendera varandra.

Inspirerande föreläsningar

De träffar som regelbundet arrangeras av de lokala kretsarna kombinerar föreläsningar med nätverkande. Fokus ligger ofta på inspiration och mjukare ämnen hur man bäst kommunicerar med kunder och kollegor.

– Vi försöker hålla våra träffar inspirerande och diskussionsbaserade, snarare än att bara vara traditionella kurser. Det handlar om att utbyta erfarenheter och få nya perspektiv. Dessutom ger träffarna aktualitetstimmar för de konsulter som är auktoriserade, berättar Nathalie.

Även om evenemangen kostar en slant, är de väldigt prisvärda tycker Nathalie. Många träffar är dessutom subventionerade och vissa är helt kostnadsfria.

Årsmöten och digitala träffar

Alla kretsar håller årsmöten och Stockholmskretsen har även börjat med digitala föreläsningar, vilket har varit mycket uppskattat.

– Vi hade en digital föreläsning i våras som alla kretsar deltog i och det var väldigt lyckat. Det visar att det finns mycket att vinna på att samverka även över kretsgränserna, tycker Nathalie.

Bli medlem och anmäl dig

Att gå med i en lokal krets är enkelt. Så snart du blir medlem får du med automatik en tillhörighet i en lokal krets. Du får inbjudningar till kretsträffarna via mejl och kan anmäla både dig själv och dina kollegor.

– Jag brukade sålla bort de här mejlen tidigare, men nu ser jag verkligen värdet i dem. Håll utkik efter inbjudningar och ta chansen att delta, uppmanar Nathalie.

Nathalie är 32 år gammal och driver sedan 2016 redovisningsbyrån Elite redovisning tillsammans med Jasmine Edenvall. Hon tycker fler borde ta steget och vara med i en krets. Det ger många fördelar för både äldre och yngre medlemmar tycker hon.

Vill du veta mer om kretsarna? Logga in på srfkonsult.se – Mina sidor för att läsa mer om just din krets.

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons