September 2019 tar Linn Delin, med egna byrån LD Konsult och Redovisning, emot priset. Ett halvår senare kommer restriktionerna. Ingen traditionell prisutdelning kan hållas av Srf konsulterna 2020 som i stället låter hela branschen dela på utmärkelserna.

– Srf konsulterna har gjort ett jättejobb med att höja lönebranschens och yrkets status. Med utbildningar och auktorisation. Utmärkelsen ´Årets Srf Auktoriserade Lönekonsult´ är ett led i det jobbet. Det är en ära och ett kvitto på att jag, att vi, jobbar rätt, säger Linn Delin som låtit sätta upp byråns alla diplom, auktorisationsbevis och utmärkelser inom glas och ram inne i kontorets konferensrum. Logotyper och signaturer med samma ursprung pryder mejlen. I sammanhanget kan nämnas att byråns Jannike Björsell nyligen utnämnts till ”Årets Lönekonsult Brons” av Qbis.

Mycket lön

Byrån i Lysekil arbetar med lön, redovisning, rådgivning och utbildning (för YH och Srf konsulterna). Ofta är ett löneuppdrag åt en kund, vägen till fler uppdrag. En utveckling som drevs på efter utmärkelsen från Srf konsulterna.

– Vi jobbar främst lokalt och regionalt och ser till så att alla intresserade får veta om våra auktorisationer och utmärkelser. Det kan vara en ny kund eller en grupp på en utbildning som någon av oss håller. Jag brukar avrunda den obligatoriska presentationen med att säga: ”Och så är jag bäst också, det har jag papper på.” Det lockar till skratt och lite följdfrågor, det är väldigt bra, säger Linn Delin.

I det regionala nätverket är LD Konsult och Redovisning välkänt för sin spetskompetens inom lön. Behöver de själva kalla in expertkompetens inom något område vet de vilka byråer de ska kontakta, och tycker att samarbeten mellan byråer är självklarhet.

Nominerar

På Linn Delins kontor finns inte en enda pärm. Man jobbar digitalt. Är en potentiell kund inte beredd att göra det får hen kanske söka sig en annan löne- och redovisningskonsult. Arbetssättet gjorde det också lättare att ställa om och anpassa verksamheten till pandemirestriktionerna.

Medarbetarna sköter det mesta av det löpande arbetet. Linn Delin fokuserar på att analysera utdelningsutrymme, skatteplanering, bokslut, deklarationer och årsredovisningar. Ja, förutom att skaffa nya kunder, leda byrån framåt och undervisa alltså.

– Som småbarnsförälder och egen företagare är man van att hålla igång mycket på en gång. Det blir inte så mycket tid över till annat än familj och jobb. När man lägger ner hela sin kraft och sin kärlek behöver man uppskattning också, det behöver alla. Det gör en sådan här utmärkelse, ett sånt här erkännande ännu viktigare. Jag har också, till min glädje, märkt att det får folk att se lönehantering som en viktig del, en självklarhet, i deras företagande tillsammans med ekonomi, HR och IT. Jag ska givetvis nominera någon i år, för jag vet hur mycket det betyder.

Nominera här: Årets Srf Auktoriserade konsulter – Srf konsulterna