Arbetar vid: Corplus AB, Stockholm.

År i yrket: 22.

Auktoriserad Lönekonsult: ”2014, med den första kullen som tog auktorisation. Det var givet. Matrisen, där jag jobbade då, informerade och erbjöd alla som kvalade in att auktorisera sig, vilket jag naturligtvis tackade ja till.

Arbetar med: ”Just nu som tillförordnad lönechef på Evidensia, ett uppdrag som löper till våren 2024 under den ordinarie chefens föräldraledighet. Jag leder lönegruppen på sex personer och har kontakt med de andra avdelningarna för att förvalta, utveckla, effektivisera och stärka upp samarbetet i framtiden.”

En bra dag på jobbet: ”Att få kvitto på att en kollega eller medarbetare som haft det tufft mår bättre eller rent av bra. Att se att en kollega eller medarbetare har vuxit i sin roll, alternativt som sin person. Och jag älskar naturligtvis när man hittar lösningar på problem. Jag har länge arbetat som lönekonsult, men även med HR-inriktning inom arbetsrättsliga och humanistfrågor.”

Kundprofiler: ”Jag gillar uppdrag på stora företag, gärna över 500 anställda. Önskeuppdraget är att verka i någon form av ledarroll. Men jag har suttit och hanterat arbetsgivarintyg på uppdrag också, man gör såklart det som behövs göras ute hos kund.”

Det gör jag inte om: ”Tar anställning på ett litet företag eller ett mindre familjeföretag.”

Så var mitt 2022: ”Oerhört spännande. Jag hann avsluta ett uppdrag på H&M som pågått sedan januari 2020, kliva in på Securitas under våren för ett annat uppdrag och började här vid Evidensia i december.”

Ser fram emot 2023: ”Löneprocessen kan alltid förädlas oavsett var man är, men den stora ansträngningen blir på den humana biten.”

 

Vill du delta på Srf dagen den 15 mars? Eventet är fullbokat på plats, men du kan delta på distans (sista anmälningsdag 14 mars).  Du bokar dig till Srf dagen på distans här >>