Annons
Annons

Nominerad till Årets Srf Auktoriserade Lönekonsult 2022: Sanna Andersson.

En Auktoriserad Lönekonsult med faiblesse för stora företag som också arbetar som teamledare kan bli Årets Auktoriserade Lönekonsult (ALK). På eftermiddagen den 15 mars vet du om Sanna Andersson går hem från Srf dagen med en blomsterkvast och ett av branschens finaste diplom under armen.

Arbetar vid: Azets Insight AB, Sollentuna.

År i yrket: 8.

Auktoriserad Lönekonsult: ”2020. Det är ett kvitto på att man har tillräckligt med kunskap, så det var ingen tvekan om att jag skulle auktorisera mig. Det var ett mål redan under min YH-utbildning till Lönespecialist på Iterum.”

Arbetar med: ”Blandat, som jag vill ha det. Som teamledare har jag ansvar för fem kollegor som jag leder. Men själva lönearbetet tar det mesta av min tid. Jag jobbar också en del med uppdateringar i lönesystemet i en roll som systemspecialist. Jobbar man i outsourcingbranschen ingår även täta kundkontakter, så är det för mig också.”

En bra dag på jobbet: ”Man hinner med det man planerat för dagen, har möjlighet att hjälpa kollegor och får positiv feedback från kunder eller kollegor.”

Kundprofiler: ”För mig just nu är det ett företag med väldigt många anställda som gäller, de är över 1 000 stycken. Jag har jobbat med mindre bolag också, med 20–30 anställda. Och med flera branscher, bland annat inom IT/Telekom, detaljhandel, spårtrafik och motor.”

Det gör jag inte om: ”Under en period arbetade jag lite för mycket, det ledde till en stress som inte var bra för mig. Nu har jag lärt mig att planera och säga ifrån när det blir för mycket som landar på mig.”

Så var mitt 2022: ”Jag kom tillbaka från föräldraledighet i början av året och det var full gas från start. Under min ledighet hade en hel del förändrats, som nya bankfilsformat. Men just förändringar är en sak jag gillar med yrket. Blev också Teamledare under året, jag gillar att hjälpa och guida mina kollegor så det passar mig bra.”

Ser fram emot 2023: ”Att utveckla nya processer och rutiner kring de förändringar som varit, så att vi gör det bästa av det och är väl förberedda för nästa utmaning som kan tänkas komma. Det gäller exempelvis nya uppsättningar och lösningar i vårt lönesystem.”

 

Vill du delta på Srf dagen den 15 mars? Eventet är fullbokat på plats, men du kan delta på distans (sista anmälningsdag 14 mars). Du bokar dig till Srf dagen på distans här >>

Håkan Edvardsson
Webbredaktör och journalist
Annons
Annons
Månadens Mest Lästa
Annons