Annons
Branschaktuellt Lön Redovisning

Sälj och system i fokus för kandidat till Årets Srf Auktoriserad Lönekonsult

En Auktoriserad Lönekonsult med sinne för sälj, systemförvaltning och HR kan bli Årets Srf Auktoriserade Lönekonsult.

– Jag har jobbat med lön i sex år och det är ett väldigt föränderligt jobb, säger Lina Ekesäter på Keeper AB, en av tre nominerade som kan få titeln under Srf dagen den 23 februari. Ett event som kan välkomna fler deltagare efter restriktionerna.
Text: Håkan Edvardsson
Annons

Lina Ekesäter började sin karriär på en ekonomiavdelning där hon inom kort fick kombinera redovisning med HR-frågor. Därifrån var steget till lön inte långt.

– På mitt förra jobb behövde vi stärka oss inom lön, så började det för mig. Snart förstod jag hur mycket som ryms inom lön, det är ett stort fält man aldrig blir fullärd inom, säger Lina och fortsätter:

– Personligen gillar jag kombinationen av att pedagogiskt förklara för kunderna varför deras löner och lönekostnader ser ut som de gör, och visa hur mycket de har att vinna på att jobba proaktivt i effektiva system.

Rätt lön och säkra processer

När Lina Ekesäter landar en ny kund till Keeper har den ofta tio löner eller mer, är helt digitaliserad eller vill bli det. Sedan 2017 jobbar byrån på det sättet. Och med fasta priser. Bakom de besluten finns byråns grundare och vd Hanna Montoya, som redan under tiden på Accenture jobbade mycket digitalt och processorienterat. Hon utvecklar:

– En sak Lina gör mycket bra är att hon redan från start resonerar med kunden om hur deras resa hos oss ska se ut, vilka processer och automatiseringar vi ser som de bästa för just dom. Och hon visualiserar det så att det är lätt att förstå. Det är omsorg om kunden från dag ett. Rätt lön och säkerhet är det viktigaste för våra lönekunder och därmed för oss i vår leverans. Lina levererar verkligen på alla punkter.

Viktig trygghet

Under pandemin noterade Lina Ekesäter att just trygghet blev allt viktigare för kunderna, som inte sällan upptäckte att deras egen lönehantering kunde störas, eller till och med stoppas, av någons eller någras sjukdom.

– Ja, många upptäckte hur sårbara lönelösningar de hade och insåg samtidigt att de inte försökt effektivisera sin lönehantering. Kontaktar man då ett företag som Keeper, med spetskompetens även inom lön, som ser till att integrera lönesystemen med bolagets övriga system och gör en lång rad rapporter, prognoser och analyser enkelt tillgängliga inser man snabbt vad som finns att vinna genom att ha större koll på lön. Det är klart att det är ett roligt jobb att hjälpa kunderna att inse det, säger Lina Ekesäter.

– Auktorisationen gjorde jag på egen hand. För att bekräfta för mig själv vad jag kan. Den är verkligen en kvalitetsstämpel, säger Lina Ekesäter, en av tre nominerade till titeln årets Auktoriserade Lönekonsult.

Lina Ekesäter

Auktoriserad Lönekonsult sedan 2019.

Bor i radhus i Hässelby

Har sambo och två barn.

Ägnar fritiden åt barn och familj.

Tränar gärna cross fit eller löpning när tiden medger.

Efter restriktionerna: ”En resa ligger väldigt nära till hands.”

Gillar mest med Srf konsulterna: ”Att dom fortsatt driver på viktiga frågor inom lön, som att ligga på myndigheterna om förenklingar. Exempelvis digitala brevlådor.”


Keeper AB

Grundat: 1988, Hannas mamma grundade bolaget och Hanna nystartade det 2009.

Ägare och grundare: Hanna Montoya.

Medarbetare: 16.

Antal kunder: 150.

Tjänster i urval: Lön, redovisning och affärsutveckling.

Specialisering: Digitala processer och kvalificerad rådgivning.

Keeperab.se

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons