Annons
Branschaktuellt Personporträtt

Sommar och Sak: Maria Albanese, Redovisningsexpert

De förekommer i utredningar, leder utbildningar, sköter vår Frågeservice, skriver artiklar, sitter i olika styrelser och är aktiva i viktiga forum med anslutning till Srf konsulterna. Men vilka är dessa sylvassa branschexperter, de vi kallar Sakkunniga? Och vad njuter de av i sommar? Några ledtrådar får du i vår serie korta personporträtt ”Sommar och Sak.” Först ut är Maria Albanese, Redovisningsexpert med italienska rötter, och rätter som favoritmat om sommaren.
Text: Håkan Edvardsson
Annons

Namn: Maria Albanese.

Position: Redovisningsexpert.

Bakgrund: ”Jobbade först som revisor på Ernst & Young. Började på Bokföringsnämndens kansli lagom till att BFN började arbetet med de olika K-regelverken. 2014 började jag som redovisningsspecialist på KPMG och är sedan 2018 redovisningsexpert på Srf konsulterna.”

Även verksam i: ”I rollen som redovisningsexpert på Srf konsulterna försöker jag påverka, tolka och förstå utvecklingen inom redovisningsområdet på olika sätt. Är medlem i Srf konsulternas redovisningsgrupp och är lärare på Srf konsulternas utbildningar.”

Viktigast i mitt jobb just nu: ”Det är visserligen försommar… Men hösten kommer snabbt och då börjar vår utbildningssäsong. Så här års börjar jag arbeta med att ta fram utbildningsmaterial och fundera på vad som är nytt och aktuellt! Sedan är det väl som på alla ställen: många säckar som ska sys ihop innan semester.”

Vill bidra till medlemmarna med: ”Ökad kunskap och hjälp att räta ut frågetecken!”

Därför specialiserade jag mig inom redovisning: ”Vilken fråga! Svaret är väl självklart, för att det är så kul!”

Drivkraft inom yrket: ”Det som ger mig mest energi är att träffa människor, diskutera frågor och tillsammans lösa uppgifter av olika slag. Drivkraften är att på ett enkelt sätt försöka förklara krångliga regler och skapa förståelse för varför reglerna ser ut som de gör.”

Det inser få att mitt yrke kräver: ”Lyhördhet på många olika sätt och i olika sammanhang.”

Gör i sommar: ”Åker till Italien!!! Som halvitalienska är min längtan till Italien SÅ stor efter dessa pandemiår. Jag gillar att upptäcka nya orter, så jag nämner ingen favoritort.”

Äter helst i sommar: ”Fyllda zucchiniblommor, spaghetti alle vongole, persikor…”

Smultronställe på sommaren: ”Jag tycker om att upptäcka nya platser, men det smultronställe som jag alltid återvänder till är mitt jordgubbsland – finns det något godare än en solvarm jordgubbe?”

Amalfikusten, Italien.
Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons