Annons
Branschaktuellt Företagande Redovisning

Srf konsulterna tipsar: Har du koll på digitala plattformar?

Den 6 november håller Skatteverket ett webbseminarium om de nya reglerna som omfattar företag som driver digitala plattformar. Missa inte detta tillfälle att ställa frågor!
Text: Therése Allard

Ett företag som driver en digital plattform, till exempel i form av en app eller webbplats, och ingår avtal med säljare för att göra hela eller delar av plattformen tillgänglig för dessa säljare omfattas av reglerna. Företaget är en så kallat plattformsoperatör. Exempel på plattformar är sådana som förmedlar uthyrning av fast egendom, personliga tjänster samt inom försäljning av varor. Det kan även vara plattformar som förmedlar uthyrning av transportmedel.

Plattformsoperatörer ska lämna uppgifter till Skatteverket om vilka säljare och uthyrare som använder den digitala plattformen, till exempel en webbplats, och vilka inkomster som säljarna och uthyrarna har fått. Dessa användare kan vara både företagare och privatpersoner. De nya reglerna började gälla den 1 januari 2023.

Senast den 30 juni 2023 skulle plattformsoperatörerna ha anmält sig till Skatteverket. Enligt Skatteverkets analyser saknas hälften av de beräknade företagen som omfattas av skyldigheten att anmäla sig och lämna uppgifter. Är ditt företag eller någon av dina kunder berörda?

Anmäl dig till Skatteverkets webbseminarium Plattformsoperatörer – så gör du kontrolluppgifter för plattformens säljare >>

Läs mer

Driver du en digital plattform? >>

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons