Annons
Branschaktuellt Redovisning

Topp tre högsta kundnöjdhet redovisningstjänster

Parallellt med Srf konsulternas branschdagar, Srf dagarna, genomfördes mässan Ekonomi & Företag som är Sveriges största branschmässa för ekonomer, lönespecialister och företagare. På Srf konsulternas extrainsatta mässeminarium ”Hållbart företagande och outsourcad ekonomihantering – så hänger det ihop”, delade Srf konsulterna och Svenskt Kvalitetsindex ut diplom till redovisningsbyråerna med högst kundnöjdhet redovisningstjänster 2019.
Text: Petra Lagnehag Zars
Annons

Framgångsrika företag har nöjda kunder, ordning och reda i ekonomin och de skapar lönsamhet, tillväxt och arbetstillfällen. För att få kunskap om hur nöjda redovisningsbranschens kunder är gav Srf konsulterna Svenskt Kvalitetsindex i uppdrag att genomföra en studie om redovisningstjänster. Elina Jacobsson från Svenskt Kvalitetsindex, SKI, berättade på seminariet om resultatet från den nya branschstudien om redovisningstjänster. Resultatet tar redovisningsbranschen direkt upp på första platsen. Redovisningsbranschen har den högsta kundnöjdheten av alla branscher som SKI hittills uppmätt under sina 30 verksamma år. Elina Jacobsson berättade att studien bygger på djupintervjuer med 1000 företagare som outsourcar ekonomihanteringen och dessa har fått svara på frågor om leveransen från sina redovisningsbyråer och redovisningskonsulter.

Så snart SKI räknat fram ett resultat trodde man först att det var något fel. Det var så höga betyg så vi gick igenom siffrorna en gång till, berättar Elina Jacobsson från Svenskt Kvalitetsindex. Men redovisningsbranschen har så här nöjda kunder och ligger nu i topp med 79,3 på en skala 1-100. Ni ska vara mycket stolta över det resultatet manade Elina Jacobson till alla de hundratal åhörare från branschen som samlats på seminariet.

Därefter föreläste Företagarnas vd Günter Mårder på temat Hållbart företagande och berättade att hållbarhetsarbetet bygger på tre aspekter; social, miljö och ekonomisk. Det är just i den ekonomiska aspekten som redovisningskonsulterna kommer in som en viktig del i själva företagandet, underströk Günter Mårder. Han tipsade också om att de viktiga frågorna att ställa sig är hur företagets hållbarhetsarbete påverkar:

  1. Kunderna
  2. Medarbetarna
  3. Marknadsföringen
  4. Lönsamheten
  5. Administration och styrning
  6. Rekrytering (attraktiv som arbetsgivare)
  7. Finansiärer

Seminariet avslutades med att lyfta fram de Topp tre-byråer som enligt SKIs mätningar har den allra högsta kundnöjdheten av alla redovisningsbyråer. Samtliga tre ligger över 90 på en skala 1-100, vilket är otroligt fina betyg från mycket nöjda kunder.

Topp tre redovisningsbyråer som får Srf konsulternas och SKIs diplom för högsta kundnöjdhet redovisningstjänster 2019 är:

  • A Prekali Konsultation och Redovisning, Malmö
  • Contrado Redovisning, Sundsvall
  • CB Ekonomitjänst AB, Helsingborg

En av dessa Topp tre-byråer, Contrado Redovisning, hade sin vd Lars Svedin på plats för att ta emot diplomet som Företagarnas vd Günter Mårder fick äran att överlämna. Det var ett riktigt fint betyg, svarade en märkbart stolt Lars Svedin då han fick frågan om hur det kändes att få så höga värden av sina kunder.

Topp tre-byråerna har samma gemensamma nämnare; de är Srf Auktoriserade och ISO-certifierade vilket visar värdet av auktorisationen och att kvalitet lönar sig. Särskilt i en bransch där rätt kompetens och kvalitetssäkrade tjänster bygger förtroende hos kundföretagen och deras intressenter.

Läs mer om studien här >>

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons