Annons
Branschaktuellt Lön

Tuna in – nu kommer Lönepodden!

Annons

Lönepodden kommer att bjuda på intressanta diskussioner kring såväl högaktuella fackämnen som mjukare inslag. Först ut är något som verkligen berör dig som arbetar med löner, den kommande rapporteringen av individuppgifter i arbetsgivardeklarationen.

Wise Professionals med Katarina Sand i spetsen driver Lönepodden tillsammans med Srf konsulterna och Knowit HRM som samarbetspartner. Katarina är ett känt ansikte i lönebranschen. Under sju år var hon chefredaktör för tidningen Personalaktuellt och när hon tillsammans med Andreas Lindberg instiftade Stora Lönepriset 2009 blev det en viktig milstolpe i lönebranschen. Nu tar Katarina med sig sin erfarenhet och går in i ett nytt forum, Lönepodden. I poddrådet sitter utöver Katarina, Zennie Sjölund, Srf konsulterna, Barbara Lidholt, Wise Professionals och Carin Strindmark, Knowit HRM som tillsammans utgör en stark förankring i lönebranschen och bidrar på olika sätt, ibland som bisittare i podden.


Zennie Sjölund och Katarina Sand

Katarina, varför startar ni Lönepodden?

– Vi startar Lönepodden för att vi vill vara med och stärka och inspirera dem som arbetar med löner. Vår huvudsakliga verksamhet i löneteamet på Wise Professionals är att hyra ut lönekonsulter och rekrytera lönekompetens, men nu vill vi mer än så. Vi vill bredda oss, göra skillnad på ett annat plan för att vi tycker att den här yrkeskåren är så viktig. De sitter på stor kompetens och vi vill vara med och lyfta fram den.

Vilka ämnen kommer ni att ta upp?

­– Vi kommer att prata om allt möjligt som berör lön, allt från GDPR, robotiseringen till varför det är så få män som väljer löneyrket och hur man kan förflytta sig mellan olika löneroller. Vi hoppas att våra lyssnare kommer att engagera sig också och komma med idéer. Vi har fått många hejarop för att vi gör det här och vi är öppna för idéer och synpunkter, vi vill ju att Lönepodden ska bli riktigt bra.

Zennie, varför väljer Srf konsulterna att vara med i Lönepodden?

– Srf konsulterna vill vara med där det händer och påverka branschen i en positiv riktning. Händer det något nytt så är vi där. Ibland behövs nya grepp och det känns som att det här kommer rätt i tiden. Vi kan komma med bra input då vi möter  många representanter för lönebranschen och närliggande intressenter så vi vet vad som bubblar.

Vilka förväntningar har ni?

–Vi hoppas på att engagera och motivera de som drivs av samma saker som oss lönenördar emellan. Men förhoppningsvis så kommer Lönepodden även att locka andra som inte vanligtvis har lön som fokusområde.

I första avsnittet tar Katarina och Zennie sig an en kommande förändring som på sikt kommer påverka löneprocessen rejält – AGI, arbetsgivardeklaration på individnivå. Gäster i programmet är Helena Jangel Stridh, verksamhetsutvecklare på Skatteverket som under en längre period jobbat heltid med projektet månatlig rapportering och som verkligen vet vilka frågor som cirkulerar i ämnet. Podden förstärks även med Mirjam Mischewski, lönespecialist på Skanska, som har arbetat i ett internt projekt för införandet av AGI. En spännande kombination av erfarenheter och infallsvinklar som sammanförs i det första premiäravsnittet. Om du mot all förmodan missar att lyssna på avsnittet när det släpps så finns givetvis möjlighet att ta del av det i efterhand. Lönepodden kommer ut med ett nytt avsnitt den 25:e varje månad. Lönepodden kommer att finnas där poddar finns, i appen Podcast, på Itunes och Acast. Det går också att lyssna från hemsidan, lonepodden.se

Mer info hittar du på srfkonsult.se/lonepodden >>

Vi vill gärna få input från dig som lyssnare. Det kan vara tips på samtalsämnen och spännande gästföreläsare eller kanske din egen löneresa och dina utmaningar. Mejla dina idéer och synpunkter till info@lonepodden.se

 

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons