Annons

Premium

Branschaktuellt Företagande Lön Redovisning

Uppköpen fortsätter, Rantalainen: ”Vi vill köpa en byrå i månaden – i fem år”

Stora finska redovisningsbyrån Rantalainen har växt snabbt i Finland. Nu planerar de för samma sak i Sverige med i genomsnitt ett byråköp i månaden. I fem år framåt.
– Vi har nu satt vår tillväxtstrategi och har stora ambitioner. Vi ser gärna att byråerna vi köper har intresse, vilja och förutsättningar för att jobba med digitalisering, säger Operative chefen Cedric Frostdahl som även är ansvarig för affärerna i Sverige.
Text: Håkan Edvardsson
Annons

Rantalainen inledde sin Sverigeresa med köpet av Win-Win Ekonomi i Stockholm 2022, en byrå med 45 anställda och en omsättning på cirka 45 miljoner kronor. Win-win grundades och ägdes av bröderna Martini och Ludvig Grimlund. Båda jobbar inom Rantalainen i dag. –  För en smidig start på den svenska marknaden ville vi köpa en stor, framgångsrik byrå med en stor kundbas som stod på helt egna ben. Vi har också samarbetat med dem i över tio år och har båda kunder i Finland och Sverige, vi känner till varandra. De byråer vi tittar på härnäst bör ha ett bra ledarskap…

Premium

För premiumartiklar behövs en prenumeration

Registrera dig och läs premiuminnehållet direkt!
– Rantalainens målsättning är att bli en one-stop-shop för de nordiska företagens alla redovisningsfrågor och tillhörande rådgivning. Expansionen i Sverige är en viktig pusselbit i att bli den ledande Nordiska aktören, säger Kimmo Martikainen, Förvärvschef.
– För att förvärvet ska bli lyckat måste man ta väldigt väl hand om personalen. De måste känna sig trygga och nöjda efter förvärvet. Det är prio 1, 2 och 3. Vi lägger också väldigt mycket energi på kommunikationen med ägarna, de måste veta att deras bolag får en bra framtid, säger Cedric Frostdahl, ansvarig för Rantalainens förvärv i Sverige.

Köp i Sverige

2022: Win-Win Ekonomi, Stockholm.

 

Rantalainen

Grundat: 1972.

Ägare: Riskkapitalbolaget Norvestor.

Omsättning: 100 miljoner Euro.

Kontor: 70 i Finland, 1 i Sverige, Stockholm.

Antal anställda: 1 250 i Finland, 50 i Sverige.

rantalainen.fi >>

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons