Annons
Redovisning

AI revolutionerar branschen – ny kurs för redovisningskonsulter

AI-teknik möjliggör för redovisningskonsulter att spara tid och effektivisera sitt arbete. För att ge dig som redovisningskonsult verktygen att använda AI på bästa sätt har Srf konsulterna lanserat en ny kurs. Kursen är utformad för att öka din förståelse för hur AI kan bidra till att förbättra och utveckla redovisningsarbetet.
Text: Therese Slettengren
Annons

Med AI får du möjlighet att bli mer produktiv och lägga mer tid på värdeskapande aktiviteter. Tekniken kan hjälpa dig med löpande bokföring, ekonomiska analyser och identifiera nyckeltal – vilket frigör tid för dig att fokusera på rådgivning och strategiskt arbete.

– I Excel finns redan idag funktioner som låter dig analysera data och omvandla siffror till linjediagram eller stapeldiagram. Det gör det lättare att upptäcka viktiga trender, studera försäljningsvolymer och fatta mer informerade beslut, säger Petra Nordberg, internationell ekonom och kursledare.

Petra påpekar dock att även om AI erbjuder stora fördelar, bör vi inte förlita oss blint på tekniken – den har fortfarande sina begränsningar.

– AI kan inte ersätta den mänskliga förmågan att göra affärsbedömningar, men den kan stödja oss genom att samla in och bearbeta omfattande information, samt ge förslag och rekommendationer som vi själva kan analysera och tolka. På så sätt gör den vårt arbete både snabbare och mer effektivt, förklarar hon.

Praktisk kunskap kring AI

Under kursen som pågår en hel dag kommer du att få praktiska kunskaper om hur du kan integrera AI-verktyg i ditt dagliga arbete. Kursen tar upp både möjligheter och utmaningar som kan uppstå i olika användningsområden. Deltagarna kommer att göra övningar där de tränar på att använda AI i olika situationer, bland annat genom att utforska kostnadsfria verktyg som Microsofts AI-funktioner i Excel och ChatGPT.

– Vi kommer att arbeta med praktiska övningar som visar hur AI kan användas i olika arbetsuppgifter. Du får lära dig hur du söker information effektivt och hur du kan ställa rätt frågor för att få de mest relevanta och tillförlitliga svaren från AI-verktyg, säger Petra.

AI är här för att stanna

När det gäller varför redovisningskonsulter bör gå kursen är Petra tydlig:

– AI är här för att stanna. Att lära sig använda ny teknik är lika viktigt som att hålla sig uppdaterad om nya regler och lagstiftning. Denna kurs är en perfekt ingång för att börja arbeta med AI på ett sätt som passar ditt dagliga arbete.

Petra hoppas att deltagarna lämnar kursen med en tydlig bild av hur AI kan effektivisera deras arbetsdag och när det är lämpligt att använda AI.

– Målet är att du ska förstå hur AI kan hjälpa dig att bli mer produktiv och få en djupare förståelse för när AI är användbart och när det inte är det, avslutar hon.

Här berättar Petra Nordberg mer om kursen AI för redovisningskonsulter. Genom att lära dig hur AI kan stödja ditt arbete kommer du att kunna dra nytta av teknikens fulla potential och leverera ännu högre värde till dina kunder.

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons