Annons
Branschaktuellt Redovisning Utbildning

9 av 10 rekommenderar Mikro Selekt

– Att genomföra en kurs i Mikro Selekt är en möjlighet att på ett enkelt och tidseffektivt sätt utveckla sig i yrkesroll. Du får löpande del av aktuella ämnen under året. Det blir en regelbunden utbildning som säkerställer att du har hög kompetens. Dessutom kan du ta kurserna var som helst och när som helst, oberoende av tid och rum, säger Veronica Söderström, Teamledare utbildningsenheten Srf konsulterna.
Text: Håkan Edvardsson
Annons

Veronica Söderström har utvecklat utbildningar i onlineformat i över tio års tid. I spåren av pandemin har kvaliteten på, och intresset för, utbildningsformen tagit stora steg framåt på kort tid.

– Jag är inte först att konstatera det, men när man tar ett litet steg tillbaka och tittar på en utbildning som Mikro Selekt blir det väldigt uppenbart. Här har vi en utbildning med åtta olika avsnitt, som löpande formas av deltagarnas önskemål, det som påverkar redovisningskonsulterna just nu och det som alltid har relevans för dem. En stor fördel är möjligheten att genomföra kursen i det tempo du själv väljer och kunna repetera. Kurserna kan alltså genomföras hur många gånger som helst, konstaterar Veronica Söderström.

Effektiva kurser

Före sommaren släpps fyra kurser, under hösten fyra till. Kurserna är 30 till 45 minuter långa. De kan ses hela 2021 och 2022, kurserna från 2020 kan ses till slutet av 2021. Så många som 89 procent av deltagarna väljer att låta sina abonnemang löpa vidare år efter år. De övergripande ämnena är skatt, moms och redovisning.

– Mikro Selekt-formatet gör det möjligt att snabbt lära sig det viktigaste just nu. Vill man ha en fördjupning inom exempelvis moms eller GDPR har vi andra utbildningar som erbjuder det, och det kan man mycket väl upptäcka att man behöver genom att gå mikrokurserna. Man kan också lära sig något helt nytt eller upptäcka ett nytt, intressant fält, säger Veronica Söderström.

Kvar på nätet

Eftersom kurserna ligger kvar på nätet kan du se dem i direkt anslutning till en arbetsuppgift du behöver lite extra kunskap för att bemästra. Ta ”Mikrokurs #2 Vilka kostnader kan ett företag dra av?” till exempel. Där behandlas exempelvis avdragsrätten i praktiken när det gäller utbildningskostnader, marknads- och reklamkostnader samt sponsring.

– Snabbt. Effektivt. Kunskapshöjande. Det är Mikro Selekt. Nyhetsdagen avslutar paketet, där vi tittar på vad är viktigast inför 2022. En nyhet för i år är att Nyhetsdagen avslutas med ett Mikropuls-quiz, när det är avklarat får man alla de aktualitetstimmar som Mikro Selekt-paketet ger. Quizet är utformat så att du får en kompetenshöjande återkoppling när du gör det. Ett bra exempel på de nya möjligheterna med dagens onlineutbildningar.

– Med Mikro Selekt håller du dig uppdaterad i realtid under året. Allt som behövs är ett abonnemang och en uppkoppling, konstaterar Veronica Söderström. Foto: Malin Sydne

Det här är Mikro Selekt

  • Åtta mikrokurser under året, 30–45 min långa.
  • Avslutas med Nyhetsdagen, 2 timmar.
  • Korta föreläsningar och interaktiva övningar.
  • Specialpris för fyra eller fler från samma byrå.

Mikro Selekt 2021 – Srf konsulterna>>

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons