Annons

Premium

Branschaktuellt Lön Redovisning

AI, Visma Spcs: AI-assistenten ska bli en partner

AI-assistenten AI-assistenten. Det är Visma Spcs senaste tjänst inom området artificiell intelligens. Men tekniken finns i många av programvaruföretagets ekonomisystem sedan flera år tillbaka.

– Vi har olika lösningar som maskininlärning och generativ AI. Systemen föreslår exempelvis vilka konton fakturor ska bokas på och lägger in kvitton i bokföringen, men få tänker på att det finns en AI i bakgrunden. Den nya AI-assistenten svarar snabbt på olika frågor dygnet runt och är en mer synlig AI-funktion, konstaterar Fredrik Forsberg, Innovation Engineer vid Visma Spcs.
Text: Håkan Edvardsson
Annons

AI-assistenten finns i dag i exempelvis Visma eEkonomi, Visma Lön Smart, Visma Lön Direkt och Visma Skatt & Bokslut Pro. Den är utvecklad och vidareutvecklas av Fredrik Forsberg och hans kollegor vid Visma Spcs i Växjö. I dagsläget används inga interaktioner för att träna den automatiskt. I stället används en process för att säkerställa att dess kunskap förbättras inom olika områden; om det noteras att AI-assistenten på något sätt misstolkar frågor från användarna, eller information den ges av Vismas Spcs team, justeras det snabbt av Vismas programmerare och utvecklare. AI-assistenten ger i huvudsak svar på hur olika funktioner i Visma Spcs…

Premium

För premiumartiklar behövs en prenumeration

Registrera dig och läs premiuminnehållet direkt!
Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons