Annons

Premium

Branschaktuellt Lön Redovisning

Aspia sålt efter fem år – ska växa i Norden

Svenska riskkapitalbolaget IK Partners säjer sin skapelse Aspia till det gigantiska riskkapitalbolaget Vitruvian Partners, som även äger Accountor.

– Det har inte förts några diskussioner om att Aspia ska slås samman med Accountor. En del av Accountor är en mjukvaruverksamhet och det är en annan av Vitruvians fonder som köpt oss. Vad som kommer att hända är att vi fortsätter vår starka tillväxt. Först i Norden och därefter på andra strategiska marknader i Europa, säger Aspias VD Ola Gunnarsson till Konsulten.
Text: Håkan Edvardsson
Annons

Enligt Dagens Industri betalar Vitruvian 500 miljoner Euro för Aspia, i en affär som behöver godkännas av Konkurrensverket för att bli verklighet. I ett pressmeddelande uttalar sig Vitruvian-delägaren och medgrundaren Jussi Wuoristo, som också är styrelseordförande i finskbaserade Accountor Group sedan 2015, om affären. Han framhåller Aspias kombination av outsourcingtjänster och digitala verktyg som centrala för att hjälpa kundföretagen att växa. Ola Gunnarsson är inne på samma linje: – Det blir allt mer komplext att bedriva löneverksamhet, redovisningsverksamhet och skatteverksamhet med tillhörande rådgivning i takt med att kraven från lagstiftarna ökar. En byrå ska till exempel hantera GDPR, penningtvättsregelverket, visselblåsning…

Premium

För premiumartiklar behövs en prenumeration

Registrera dig och läs premiuminnehållet direkt!
Aktuella artiklar
Annons