– Det som sker med penningtvättslagstiftningen gentemot byråerna är det absolut största för oss just nu, på riksnivå och i vår krets. Det är ju inte klokt att lägga allt detta på konsulterna. Ska vi till exempel hela tiden hålla reda på om någon hos kunden är PEP eller inte? Hur ska vi kunna hålla den informationen uppdaterad med rimliga ansträngningar? Eller ska vi abonnera på dyra program som gör det åt oss? Ett sådant system borde snarare Srf konsulterna hålla medlemmarna med, om det nu absolut behövs.

– Vi kan ju inte ha en ordning där det tar mer tid att dokumentera kunden enligt penningtvättslagstiftningen än det tar att göra kundens bokföring. GDPR trodde vi skulle bli ett problem, men det är ju ingenting jämfört med penningtvättslagstiftningen. Varför kan inte den ordning bankerna har i sammanhanget också gälla för oss? De låter kunderna svara själva, om vad de håller på med och om någon är PEP. Varför ska man då kräva av byråerna att de ska jaga in den informationen själva?

– Frågan om hur vi ska få fler medlemmar är ju alltid aktuell också. Vi kör på med aktiviteter: en blandning mellan utbildningar och sociala grejer i kretsen. Många uppskattar att träffas, men man varken hinner eller orkar fixa hur mycket som helst. Folk har ju inte tid att vara med på allt heller.