Annons
Branschaktuellt

Hållbarhetsarbetet lockar och skapar stolta medarbetare

Text: Lali Fjellström
Annons

Det har redan hunnit bli december! I tisdags förra veckan spelade jag in det andra avsnittet av Ekonompodden som beräknas komma ut omkring 20 december, håll utkik och missa inte det! Där pratade jag med Martin och Christoffer om att hållbarhet är lönsamt för företagen, att det är en självklarhet för mig att det är redovisningskonsulten som ska erbjuda hållbarhetsredovisning som en tjänst till sina kunder och ingen annan aktör eftersom det är vi som har bäst koll på våra kunders verksamhet, utmaningar och möjligheter. Efterfrågan finns redan, men kunderna vet inte att det är oss de ska vända sig till så det är upp till oss att vara proaktiva och berätta att vi kan hjälpa dem med den här tjänsten.  

Förra veckan var jag i Norrtälje och föreläste i Folkets hus för ett antal redovisningskonsulter, inbjuden av RSM, som numera ingår i ViewLedger. Det är extra glädjande när konsulter som inte haft möjlighet att delta i våra kretsträffar hör av sig och frågar om de själva kan arrangera en lokal träff eftersom de gärna vill höra mer om hållbarhet. Den här gången hade jag möjlighet att tacka ja och flera lokala redovisningsbyråer tyckte att det var en god idé. Någon byrå valde att gå allihop till Folkets hus för att lära sig mer. En ära att besöka dessa skarpa konsulter! 

Vi hade dessutom ett event för ett par veckor sedan på vårt kontor där några av våra större medlemsföretag var inbjudna. De deltog i samtal, bland annat om svårigheten att rekrytera och behålla medarbetare i vår bransch. Även inom rekrytering är hållbarhetsaspekten viktig när det gäller hur man attraherar och behåller de skarpa nya medarbetarna och hur hållbarhetsarbetet blir ett led i den processen. Hur man lever enligt sina värderingar och kan redovisa det på ett transparent och mätbart sätt. Att ha engagerade och stolta medarbetare som trivs på jobbet, mår bra, jobbar på goda villkor och känner sig delaktiga i företagets arbete är självklart en fördel för både den sociala och ekonomiska hållbarheten.  

Framöver kommer vi fortsätta jobba med att hjälpa branschen bli mer attraktiva som arbetsgivare.  

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons