Annons

Premium

Branschaktuellt Lön Redovisning

Luft i huset och andra tips för vinst över tid

– Vi ser oss inte som en leverantör till våra kunder. Vi ser oss som en långsiktigt hållbar partner som hjälper kunderna att nå sina mål. Det säger Matias Aphram, delägare och vd vid Saldo Redovisning som vann Visma Accounting Awards 2022, Kundernas pris, och nu öppnar i Östersund genom köpet av Stabilisator. Saldo är av de Srf anslutna byråer som prisats i höst.
Text: Håkan Edvardsson

Matias har jobbat för Saldo i tolv år, han startade som praktikant. Och, liksom kollegorna på byrån, tänker han alltid långsiktigt. – Saker och ting tar tid, den företagare som omedelbart köper den dyraste bilen och satsar på de dyraste lokalerna brukar få svårt att klara sig. Hållbar lönsamhet tar tid att bygga. Hur stor lönsamhet kunderna strävar efter är olika. Några vill ha ett balanserat liv, med mycket fritid, och andra vill hela tiden öka omsättningen och förbättra resultatet. Oavsett vilket finns vi där med rätt kvalitet, rätt leverans och stolthet över det vi kan göra för dem, förklarar…

Premium

För premiumartiklar behövs en prenumeration

Registrera dig och läs premiuminnehållet direkt!
– Vi är på väg in i sämre tider, eller snarare mer normala tider, än det vi sett de senaste tio-femton åren. Nu måste vi i branschen hjälpa våra kunder att ha ännu bättre koll på sina marginaler. Inte minst de i restaurang- och nöjesbranschen, säger Matias Aphram, vd för Saldo Redovisning.
Saldo Redovisning tar själva nästa steg i digitaliseringen och utvecklar att automatiskt rådgivningsprogram, ett system som stöttar konsulterna i deras rådgivning. Bakom systemet ligger Mattias Segerbrand, Per Albin Wilhelmsson, Martin Hage, Oliver Lundkvist och Matias Aphram.

Saldos tips för bra affärer för branschen

  • Jobba automatiserat och ha processer och organisation som stöder det.
  • Börja fokusera på rådgivning nu, om du inte redan gör det.
  • Inse att mycket är rådgivning och något man kan bör ta betalt för. Börja smått, det kan handla om telefonkostnader till exempel.
  • Ha koll på omvärlden och var proaktiv: vilka löneökningar/räntehöjningar/prishöjningar kan dina kunder ta och vilka råd kan ni ge?
  • Flexibla arbetstider och arbetsplatser, ett flexibelt arbetsliv helt enkelt.
  • Inte för hög debiteringsgrad, då har ni tid att göra skillnad för era kunder.

 

Saldo Redovisning AB

Ägare: Mattias Segerbrand, Madeleine Segerbrand, Matias Aphram, Alex Chamoun.

Kontor i Stockholm, Göteborg, Östersund (nyöppnat).

Omsättning 2022, prognos: 45 miljoner. (2021: 28,2)

Resultat 2021, efter skatt och avskrivningar: 3 miljoner.

Anställda: 40-tal och ökande, varav 7 auktoriserade redovisningskonsulter.

Kunder: 700 och ökande.

Specialitet: Redovisning, System, Tillväxt.

www.saldoredo.se

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons