Vi väntar på Teresa Andersson vid Djursholms hamn, jag och fotografen. Inte nog med att hon har en tuff passage ut till ön där kunden finns, hon åker först 10 mil från hemmet i Västerås.

– Jag tänker då inte gå ut på någon is, du har väl bra objektiv, säger jag till fotografen.

– Jadå, svarar han glatt. Vi kan hålla oss på land.

Teresa Andersson svänger in på parkeringen, hoppar ut och ropar glatt: – ”Ni har väl varma skor på er för nu ska vi ut och gå på isen”.

– Ska vi också gå? frågar jag dumt.

– Självklart, säger Teresa. Ni följer med mig ut till kunden. Vi går bara i de andras fotspår så är det ingen fara.

Teresa berättar, medan vi följer de svaga fotspåren i snön, att hon flera gånger ramlat och slagit sig ordentligt när hon gått över isen.

– När vinden tar i slår den liksom undan fötterna på en, säger hon. En gång ramlade jag till och med i vattnet men tog mig upp med hjälp av mina isdubbar.

Åter till redovisning

Teresa Andersson kommer ursprungligen från Polen men har bott i Sverige i 35 år. Efter att ha utbildat sig till ekonom/redovisningskonsult fick hon jobb inom försvaret. Redan före den anställningen hade hon haft egna redovisningskunder men var tvungen att göra sig av med de flesta för att kunna koncentrera sig fullt ut på sitt nya jobb.

– Min arbetsgivare tillät mig att behålla tre kunder för att jag skulle hålla mig ajour med redovisningsarbetet och nyheter i branschen, berättar Teresa. Jag jobbade med dessa kunder på kvällarna och mina semesterdagar gick åt till bokslut.

Fler och fler av Teresas gamla kundkontakter hörde av sig och ville återkomma till henne. Hon stod då inför ett val karriärmässigt och valde efter ett kort övervägande att återgå till redovisningsbranschen.

– Jag sa upp mig från försvaret och sökte mig till en arbetsgivare inom redovisningsbranschen. Kundstocken hade jag ju med mig så det var inget problem att hitta intresserade byråer. Jag frågade mina kunder vilken kedja de ville att jag skulle välja så de gjorde faktiskt valet åt mig. Det blev LRF Konsult.

Egen verksamhet

Efter en tid hos LRF Konsult fick Teresa en förfrågan från Modern Ekonomi, som hon haft mycket kontakt med tidigare, om hon inte kunde tänka sig att bygga upp ett kontor i deras namn. Sagt och gjort, i dåvarande bostadsorten Enköping startade Teresa en filial för Modern Ekonomi 2006 och jobbade på provision åt kedjan.

– Strax innan jag startade upp Modern Ekonomi i Enköping hade jag också blivit auktoriserad, så jag kände att jag hade väl på fötterna för att ge mig in i detta nya. Efter fyra år med mycket jobb och nästan ingen semester insåg jag att jag faktiskt skulle kunna tjäna mer och få större frihet genom att driva verksamheten i egen regi. Jag sa upp avtalet med Modern Ekonomi och startade istället min egen redovisningsbyrå.

Att Teresa bröt sig loss från en etablerad kedja och startade redovisningsbyrå i egen regi var inget kunderna reagerade på. Alla är kvar och verkar trivas bra. Men varför försöker hon inte välja kunder lite närmare hemmet för att slippa de långa resorna?

– Sådana kunder som jag har växer inte på träd, säger hon bestämt. De är man rädd om. Jag är van att resa så det är inget problem för mig.

Fler långväga

Teresa Andersson har flera större kunder i Stockholmsregionen där hon gör jobbet på plats hos kunden.

– Den som vi är på väg till nu, Djursholms Båtvarv, är jag hos en dag i veckan. Ibland kan det bli två dagar men då brukar jag försöka sova kvar. Sedan har jag ett stort företag inom hemtjänsten i Sollentuna, där är jag också en gång i veckan. Vidare så har jag kunder i Vällingby, Skärholmen och Bålsta men de sitter jag inte hos varje vecka.

Medan vi promenerar över isen mot ön där kunden finns ber jag Teresa berätta om det är några speciella arbetsuppgifter när man redovisar åt ett båtvarv.

– Faktureringen blir ganska annorlunda, säger hon. Det mesta som köps in är delar och produkter som används vid service och reparationer. De ska i de flesta fall vidarefaktureras till båtens ägare. Diesel som köps in säljs både till andra och används i varvets egen verksamhet. Jag gör i stort sett allt administrativt – ansöker om dieselskatt, håller koll på miljölagar, gör bygglovsansökan, skriver anställningsavtal. För två år sedan rasade en av hallarna där runt 20 stora båtar stod uppställda för vinterförvaring. Jag jobbar fortfarande med vissa försäkringsfrågor från den händelsen.

Efterlängtad semester

Teresa har under en längre tid försökt anställa en person eftersom hon egentligen har lite för mycket att göra. Hon har ännu inte hittat någon som är tillräckligt självgående för att det skulle fungera utan något längre avbrott i verksamheten.

– Jag vet att jag är lite för snäll och lägger ner för mycket tid på mina kunder, säger hon eftertänksamt. Jag är tillgänglig via telefon både kvällar och helger om någon söker mig. Samtidigt vet jag att kunderna uppskattar mitt engagemang. Det straffar sig genom att jag inte hinner med mitt eget bolag, det kommer alltid i sista hand.

Nu har hon i alla fall hittat en temporär lösning så att hon ska kunna åka på en efterlängtad semester för första gången på många år.

– I februari åker jag på en tre veckor lång semester, det ska verkligen bli skönt. Under den tiden har jag anlitat en person via Proffice, en assistent som ska förbereda allt löpande fram till bokslut så att jag kan hugga tag i det när jag kommer hem.

På min fråga om hon inte tar semester varje år svarar Teresa lite svävande.

– Nja, jag brukar hälsa på mina föräldrar i Polen under några sommarveckor. Men då har jag alltid haft datorn med mig och bilen full med bokföring. Det har varit min semester.

Bästa kunderna

Med fulltecknad arbetsvecka finns det inte så mycket tid över till annat. Sin fritid brukar Teresa tillbringa tillsammans med sina fyra barnbarn. Eller dansa Zumba framför TVn.

– Jag har ju under många år jobbat för att bygga upp mitt företag, min kundstock. Det har liksom inte blivit något utrymme för fritid. Jag tror att många andra småföretagare, även i andra branscher, känner igen sig. Men jag trivs med min tillvaro och jag har förmånen att kunna välja mina kunder. Kunder där jag känner att det blir mycket okvalificerade arbetsuppgifter och liten lönsamhet tackar jag helt enkelt nej till. Under 2004 var jag med om en otäck bilolycka och jag trodde att jag skulle dö. Jag vet att livet kan var skört och att man ska ta tillvara på det bästa. Det är därför jag har de bästa kunderna som ger mig mycket tillbaka.