År i yrket: 16.

Auktoriserad sedan: 2014.

Arbetsuppgifter: ”Allt från ax till limpa som hör yrket till, jag gillar mångfalden. Det blir allt från löpande bokföring till rådgivning om lön, utdelning och liknande. Gör även koncernredovisning.”

En bra dag på jobbet: ”Då har jag hunnit med allt jag har planerat. Att kunderna talar om att de uppskattar en snabb leverans av bra kvalitet, jag vill vara proaktiv och tillgänglig så den biten är viktig för mig. En dag på kurs är också en bra dag!”

Kundprofiler: ”Har lite dålig erfarenhet av finansbolag, så de tackar jag nej till. I övrigt är det blandat. Jag har arbetat med bostadsrättföreningar i många år och tänkte att jag skulle nischa mig på det när jag startade eget på heltid, men så blev det inte. Nu har vi bland annat bilfirmor, resebyrå, fastighetskoncerner, restaurang, låssmeder, byggfirmor och konsulter bland kunderna. Vi har också en kund som har utbildning inom blockchain och redovisning med kryptovaluta, vilket är oerhört spännande att följa.”

Det gör jag inte om: ”Räkna fel på K10:an och löneregeln, det gör jag aldrig om igen. Nu hade den personen tagit en förmån jag kunde ompröva till lön, så det var ingen skada skedd i sak. Men jag skämdes så oerhört mycket.”

Så var mitt 2022: ”Katastrof vad gäller arbetsbelastningen. Jag jobbade cirka 60 timmar i veckan för att klara allt. Vi behövde vara fyra på byrån, men under hela året var vi tre. Dessutom bytte vi kontor med allt vad det innebär. Men omsättningen och resultatet var väldigt bra. Vi utsågs också till Årets Tillväxtbyrå i Stockholms län av tidningen Revisionsvärlden.”

Ser fram emot 2023: ”Nu ska vi landa i den stora tillväxt vi haft de senaste åren, vårda den och växa måttfullt. Vi har gått från 977 000 kronor i omsättning 2020 till 4,4 miljoner 2022. En tidigare kollega började här i januari, så nu har vi rätt kostym för att göra det. Och nomineringen till Årets Auktoriserade Redovisningskonsult är också ett väldigt bra sätt att starta året på.”