Annons
Branschaktuellt

Nominerad till Årets Srf Auktoriserade Redovisningskonsult 2022: Mona Jansson.

Går titeln Årets Auktoriserade Redovisningskonsult (ARK) till Norrland även i år? Det avslöjas under Srf dagen i Stockholm 15 mars. Efter den kan Mona Jansson få fara hem med mästarbältet.
Text: Håkan Edvardsson
Annons

Arbetar vid: Ekorrit i Strömsund och Östersund.

År i yrket: 16.

Auktoriserad Redovisningskonsult: Hösten 2010.

Certifierad Affärsrådgivare: Januari 2020

Arbetar med: ”Allt som rör kundernas företagande, från löpande bokföring och löner till bokslut, årsredovisning och affärsrådgivning. Med mer och mer fokus på rådgivning av kunderna samt handledning och vidareutbildning av kollegorna. Vi har också många kunder med nystartade bolag som behöver hjälp att göra rätt från början, de är också roliga att arbeta med. Redan som anställd på Skatteverket höll jag i utbildningar och handledde kollegor, jag gillar verkligen den delen av jobbet. Jag har även ansvar för skattefrågor och momsfrågor på kontoret.”

En bra dag på jobbet: ”Då känner jag att jag har tillfört något, att jag har gjort skillnad för en kund eller en kollega. Det är extra kul att hjälpa en kund som är på besök och se reaktionen när man löser problemet åt honom eller henne.”

Kundprofiler: ”Från den lille skogsägaren med enskild firma som säljer skog med ojämna mellanrum till aktiebolag i alla möjliga branscher som behöver hjälp med löpande redovisning, bokslut, årsredovisning och rådgivning.”

Det gör jag inte om: ”Ett klassiskt misstag i början är att göra fort och fel eller missa att lämna in eller betala i tid. Självklart har jag gjort någon sådan miss, men då fick man vackert erkänna det och kompensera kunden på något sätt. Och lära sig av sina misstag och finna bra sätt att undvika dem i framtiden”

Så var mitt 2022: ”Jobbmässigt var det bra, privat påverkade min mors död 2021 även mitt 2022. Det blir ju så. Då är det en styrka att vi trivs så bra på jobbet och stöttar varandra på alla vis. Utmaningen på jobbet var att hitta ny personal, för vi växer med gamla och nya kunder. Vi sökte två nya kollegor och hittade en, men hon är å andra sidan fantastiskt bra.”

Ser fram emot 2023: ”Det ska bli ett fantastiskt bra år där vi förhoppningsvis blir fler i personalstyrkan och kan ta in och hjälpa nya, fina kunder.”

 

Vill du delta på Srf dagen den 15 mars? Eventet är fullbokat på plats, men du kan delta på distans (sista anmälningsdag 14 mars).  Du bokar dig till Srf dagen på distans här >>

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons