Annons
Branschaktuellt Utbildning

Ny ledare för Utbildning

Tina Andskär är sedan 8 mars ny på posten som Sälj- och utbildningschef vid Srf konsulterna. Hon utgår från det nya kontoret i Stockholm (och hemmet i Nacka under pandemin). Tina har en bred bakgrund från ledarskap inom kundnöjdhet, försäljning och datadrivna kunderbjudanden.
Text: Håkan Edvardsson
Annons

Vad lockade dig till Srf konsulterna?
– En möjlighet att göra något nytt, i en ny värld. Att jobba i en organisation som finns till för att förbättra villkoren för sina medlemmar är väsensskilt från att jobba i ett uppstartsbolag inom e-handel eller för PayPal, som jag gjort tidigare. Här finns fokus på både hållbarhet och långsiktighet i arbetet.

Vilka blir dina uppgifter?
– Leda teamet på Utbildning vad gäller utbudet av kurser samt att vidareutveckla både utbildningskonceptet och säljet. Vi har kommit en bit på vägen när det gäller digitala verktyg och system, men mer kan göras. Tjuvtittar vi på bokslutet för 20/21 ser man att teamet på utbildning gjorde ett mycket starkt jobb med att hålla uppe antalet kurser och deltagare i omställningen till det digitala under pandemin.

Viktigast just nu?
– Att vi håller takten och är relevanta, så att medlemmarna fortsatt erbjuds de utbildningar de vill ha. Sedan ska vi verka för att vi ska få fler medlemmar och att fler auktoriserar sig. Auktorisationen är ju en kvalitetsstämpel som står för kompetens och förtroende. Men det handlar inte om ”kräng”, vi satsar på en hållbar kompetensutveckling. Det handlar om att kommunicera med våra medlemmar så att vi snappar upp vad de behöver och sedan levererar det. Det är ju för dom vi finns till.

Pandemin, hur har den påverkat din start?
– Ambitionen är att först lära känna människorna jag ska jobba med, ett fåtal har jag träffat personligen men de flesta möten har skett via Teams. Det går ju det också, men lika trevligt är det inte. Jag sitter mycket hemma nu och ser verkligen fram emot att arbeta med mina nya, duktiga kollegor på plats i vårt fina kontor i Sthlm och att få hälsa på hos gänget i Falun.

Personlig drivkraft i jobbet?
– Att saker och ting som vi vill ska hända verkligen händer. Jag är mycket målfokuserad och prioriterar kommunikation så att alla är med på tåget.

Vad händer en bra dag på jobbet?
– Då har jag pratat med många i teamet, de har haft en bra dag och lyckats med mycket på sin agenda. Lyckas dom så har jag lyckats. Visslar dom på vägen hem så visslar jag på vägen hem.

När du inte jobbar?
– Så ofta som möjligt umgås jag med barn och barnbarn, både mina och sambons. Vi är aktiva på fritiden och tränar tillsammans eller hittar på roliga aktiviteter, ofta spontant. Vi tar gärna motorbåten ut i skärgården och hälsar på vänner där ute. Jag har kustskepparexamen och har tidigare seglat till Fårö om sommaren, det kan jag rekommendera för den som vill ha en känsla av utlandet i Sverige.

Tina Andskär, sälj- och utbildningschef vid Srf konsulterna. Foto: Grafikeriet
Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons