Den riktigt minnesgode i branschen vet att Kristoffer Nordh under 2010-talet jobbade på Matrisen, som sedan uppgick i Accountor, och Visma BPO. Då, som nu, med fokus på ständiga förändringar och förändringsprojekt.

– Ja, vill man ha en ren förvaltare finns det andra som gör det jobbet bättre. Men det betyder inte att allt ska förändras i stora steg, i omfattande projekt. Min erfarenhet är att de medvetna, vardagliga, mindre förändringarna och effektiviseringarna samlat ger ett bättre och mer långsiktigt hållbart resultat. Såväl för medlemmarna som för medarbetarna och vårt resultat. Dessutom gör de jobbet roligare.

Smarta förändringar

Ett konkret exempel på en sådan förändring är en ny mejlrutin. Det kan vara så enkelt som att man kollar mejlen när arbetsdagen börjar, efter kafferaster, lunch och en timme innan man går hem. I stället för att kolla varje gång mejlprogrammet plingar.

– Mindre stress ger roligare arbetsdagar, vilket ger bättre medlemsservice. Att stärka en kultur där man ser och genomför förbättringar i sin vardag på jobbet, ensam och tillsammans med andra, är en del av mitt uppdrag. I min vardag ska jag verka för det genom att delta i arbetet med vår vision, affärsidé och de konkreta, strategiska punkter vi ska genomföra under ett verksamhetsår.

Ansvarsområden

I Kristoffer Nordhs arbetsbeskrivning förklaras att han ska vaka över Srf konsulternas utveckling inom lön, HR, IT och ekonomi. Med extra fokus på medlemsenhetens och kundservicens utveckling i takt med medlemmarnas önskemål och marknadsutvecklingen.

– Enkelt uttryckt ska jag leda gänget som gör jobbet ut mot medlemmarna i vardagen. I min vardag innebär det allt från medarbetarsamtal till förädling och förbättring av våra processer och system. Det långsiktiga perspektivet underlättas av att jag sitter i ledningsgruppen och har nära kontakt med vd och övriga chefer. Vår ambition att öka medlemsnyttan märks överallt, det ingår även i mitt uppdrag.

Ledig tid

En bra dag på jobbet har Kristoffer Nordh prickat av ett antal saker på att-göra-listan, haft bra kontakt och samtal med kollegor och, självfallet, genomfört någon eller några förbättringar. Stora eller små. Sådant som effektiviserar jobbet och, inte minst, gör det enklare.

­– Man måste inse att man kan försöka förbättra sitt liv, sin vardag, och agera på det. Det startar med den insikten. Sedan kan man börja i det lilla eller det stora. På jobbet och privat, säger Kristoffer Nordh som på det privata planet alltid behöver en dos av Frankrike varje sommar. Så även detta år. Gärna i Chartreuse, strax utanför Grenoble där hustrun studerat vid det anrika universitetet. Det finns vänner kvar i trakten.

– Att vandra i bergen, bada i sjöarna, hälsa på munkarna och njuta av luften och utsikten är något hela familjen verkligen gillar. Vi brukar ta söderut ner varje år. Det är en av årets höjdpunkter, liksom alpin skidåkning i Sverige eller utomlands om vintrarna.

Tillbaka

Sedan Kristoffer Nordh lämnade branschen har han bland annat jobbat som konsult i eget bolag, för Jungner AB och InEpact AB. I ledande befattningar med förändringsuppdrag.

– Jag har längtat tillbaka. Den här branschen är helt central för utvecklingen av våra företag, vårt näringsliv samtidigt som den har potential att ta en ännu större roll. Där är Srf konsulterna en av de viktigaste aktörerna, om inte den viktigaste. Vem vill inte jobba med det?