Annons
Branschaktuellt Lön Redovisning

Pensionsmånaden är här

Intresserad av pensionsfrågor? Dina egna och kundernas? I så fall är september din månad. För webbinarium, poddlyssning och val av utbildning.
Text: Håkan Edvardsson
Annons

Fredag 15 september kör Srf konsulterna ett kostnadsfritt webbinarium som lockar ett rekordstort antal föranmälda. Temat för detta Srf Fokus är pensioner och dagens gäst är Oscar Isvén Backlund, Pensionsexpert vid SPP.  Srf konsulternas experter Zennie Sjölund och Lali Fjellström leder sändningen.

En av frågorna som adresseras är: Hur kan en konsult agera för att få bästa utfall? Man går också igenom pensionspyramiden, löneväxling, lön/utdelning/avsättning, avdragsmöjligheter samt generationsskifte och försäljning.

Sändningen startar 09.00 och varar i cirka 45 minuter. Anmäl dig här till det kostnadsfria webbinariet

Lönepodden

25 september släpps det senaste avsnittet av den populära Lönepodden. Då medverkar Foras VD Elisabeth Wisén för att prata om månadsrapporteringen som träder i kraft i februari 2024. Nyordningen innebär månadsvis lönerapportering, fakturering och överföring av pensionspremier till arbetarnas pensionsbolag. Du hittar podden här

Livesändning

27 september är det tjänstepensionens dag. På mässan Ekonomi och Företag i Kista livesänder då Lönepodden från scenen i sal M1 mellan 12.15 och 13.00. Sändningen har rubriken ”Foras övergång till månadsrapportering.” Här går man mer detaljerat in i frågorna än under intervjun med Elisabeth Wisén, med konkreta tips för branschmänniskorna på plats.

Bakom mikrofonerna på Kistamässan finns experter från Fora, produktägare för Agda PS samt programledaren Katarina Sand, Wise Professionals, och Srf konsulternas Zennie Sjölund, Branschansvarig lön och Enhetschef för Sakkunskapsenheten. Mer information om livesändningen 

Utbildning

Utbildningen ”Pension och försäkringar” ger dig fördjupade kunskaper om hanteringen av pensioner, försäkringar och förmåner i ditt dagliga arbete med lönehantering. Utbildningen behandlar vilka försäkringar som ingår i den lagstadgade arbetsgivaravgiften och hur dessa fungerar i praktiken. Efter utbildningen är du stärkt i din yrkesroll inom lön och har fått fördjupade kunskaper i hur pension och försäkring påverkar löneberedning.

Utbildningen ges i Göteborg, Stockholm och på distans.  Läs mer om utbildningen ”Pensioner och försäkring”

Zennie Sjölund, Branschansvarig lön och Enhetschef för Sakkunskapsenheten, och kollegan Lali Fjellström, Branschansvarig Redovisning, leder webbinariet Srf Fokus med tema Pension på fredag 15 september.
Utbildningen ”Pension och försäkringar” leds av rutinerade löneexperten Linn Delin. Under två dagar varvas teori och praktik. Materialet och exemplen från utbildningen kan omgående användas i det dagliga arbetet.
Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons