Vinnarna är:

Årets Srf Auktoriserade Lönekonsult 2022: Malin Lundgren Addea Outsourcing AB, Malmö.

Årets Srf Auktoriserade Redovisningskonsult 2022: Jeanette Lidman, Järfälla Redovisning AB, Järfälla.

Årets Srf Auktoriserade Verksamhet 2022: Ebit AB, Tranås, Jönköping, Motala.

– Att få dela ut dessa utmärkelser till några av landets främsta konsulter och verksamheter i redovisnings- och lönebranschen är verkligen en ynnest. Med 3 600 Srf Auktoriserade medlemmar har vi ett bra underlag att nominera kandidater till redovisnings- och lönebranschens finaste utmärkelser, säger Frans Blom, Förbundsordförande för Srf konsulterna och dagens prisutdelare.

Pristagarna utsågs bland ett 80-tal nominerade konsulter och verksamheter runt om i landet. Juryn som utsåg vinnarna utgjordes av Srf konsulternas auktorisationsråd och ledning samt tre representanter från näringslivet: Eva Cooper, Regionchef hos Företagarna, Caroline Szyber, vice förbundsordförande hos Småföretagarna och Martin Hammarström, chefredaktör för nättidningen Revisionsvärlden.

– Våra medlemmars arbete med att hjälpa näringslivet med redovisning, lönehantering och rådgivning av högsta kvalitet är mycket viktigt för företagen, branschen och, faktiskt, hela samhället. Där är auktorisationen en viktig och tydlig kvalitetsstämpel för att allt görs på rätt sätt. Vi riktar ett stort grattis till de mycket värdiga pristagarna,  säger Lena Lind, vd och Förbundsdirektör för Srf konsulterna.

Juryns motiveringar:

Årets Srf Auktoriserade Lönekonsult 2022

”Det fullkomligt bubblar om den här vinnaren som är kvalitetsorienterad och bygger starka relationer, både med kunderna och med andra lönekonsulter. Genom att skapa och driva ett lönenätverk är vår konsult med och för branschen framåt. På ett prestigelöst sätt delar vinnaren frikostigt med sig av sin kunskap och sina misstag och tar ansvar för både den egna och teamets utveckling. Låter andra växa genom att ta vara på deras drivkraft och idéer och ser resultat även i motgång. Med en passionerad nördighet som sticker ut och som också väcker andras intresse för branschen är Årets lönekonsult en sann förebild.”

Årets Srf Auktoriserade Redovisningskonsult 2022             

”Vår vinnare av Årets Srf Auktoriserade Redovisningskonsult 2022 har uppfyllt drömmen om att starta egen byrå och fått den att växa. Detta tack vare sin starka drivkraft och genuina intresse för att hela tiden vilja lära mer och utvecklas. Denna konsult visar på ett mycket stort engagemang för kunden i både med- och motgång och är ett levande exempel på att det går att ta betalt för bra kvalitet i redovisningsbranschen. Denna Auktoriserade Redovisningskonsult hittar alltid vägar framåt och präglas av devisen; det finns inga problem, bara lösningar, ibland är de lite tidskrävande bara.”

Årets Srf Auktoriserade Verksamhet 2022                                                        

”Årets vinnare är en verksamhet som med stor nyfikenhet vågar tänka nytt och som utmanar branschen och bidrar till dess utveckling. Med kunskap som drivkraft har denna verksamhet genom ökad digitalisering vidgat sin marknad och etablerat rådgivning som en naturlig del av kundarbetet. Denna Auktoriserade Verksamhet är en injektion i branschen med sitt nytänkande och sitt självförtroende. På denna byrå lyfter medarbetarna varje vecka fram ”Veckans aha”. Vi i juryn vill lyfta fram denna vinnande byrå och förebild till ”Branschens aha!”