Morgonen bjuder på fyra olika experter. Först ut är Anna Elverheim, ordförande i NEA (Nätverket för Elektroniska Affärer). Hon berättar om arbetet för att sprida användningen av elektroniska meddelanden som e-faktura, e-order och digitala kvitton. Hållbart inte minst genom minskad användning av papper och ökad säkerhet.

Lali Fjellström, Branschansvarig redovisning vid Srf konsulterna, ger en insyn i den nya nordiska standarden för hållbarhetsrapportering: NSRS. En standard speciellt anpassad för att fungera i vardagen för små och medelstora företag som nu är klar att användas i praktiken.

Claes Eriksson, Srf konsulterna för BAS (inte bara en kontoplan) tar upp en konkret frågeställning i dagens hållbarhetsarbete: ”Var hittar företagen fakta som underlag för sin rapportering? Från affärsredovisningen eller på annat sätt.”

Tord Andersson, XBRL Sweden, redogör för hur aktuella initiativ inom EU påverkar arbetet med en standardiserad rapportering i Sverige.

– Webinariet körs via Teams och kommer under nästa vecka, vecka 44, att läggas ut på vår hemsida, nea.nu. Den som vill delta live bör mejla mig före lunch på torsdag 28 oktober. Vi har anslagit tid till frågor i slutet av webinariet, säger Anna Amgren vid NEA (anna.amgren@nea.nu).