Annons
Branschaktuellt Personporträtt

Sommar och Sak: Lali Fjellström, Branschansvarig Redovisning

Lali Fjellström har drivit egen byrå i tio år, jobbat på den andra branschorganisationen och räknar hellre med manicker än med huvudet. Men sommaren ägnas åt yoga, jordgubbar och ett jubileum. Lali är nästa person ut i våra sommarporträtt av gänget på Sakkunskapsenheten.
Text: Håkan Edvardsson
Annons

Namn: Lali Fjellström

Position: Branschansvarig Redovisning. Srf Auktoriserad Redovisningskonsult

Bakgrund: ”Auktoriserad sedan 2008, drev egen byrå i tio år. Kvalitetskontrollant och styrelseledamot några år i FAR, därefter byte av medlemsorganisation till Srf konsulterna i samband med anställning som kvalitetsansvarig på Azets. På Srf konsulterna sedan augusti 2020.”

Även verksam i: ”Srf Redsam, Rex-gruppen, Auktorisationsrådet, NEA, NSRS, bland annat. På fritiden även i Stiftelsen Goodsport som skapar integration genom idrott.”

Viktigast i mitt jobb just nu: ”Planera inför alla spännande aktiviteter i höst, det blir intensivt!”

Vill bidra till medlemmarna med: ”Försöka ge redovisningskonsulterna lite mer råg i ryggen och skinn på näsan! Vår bransch besitter så mycket kunskap, det är dags att inse att kunderna är beredda att betala för det, att revisorn inte alltid vet bättre och att den tekniska utvecklingen är en möjlighet, inte ett hot. Jag vill inspirera med mitt engagemang för branschens och yrkesrollernas utveckling. Genom att utmana, informera och samverka hoppas jag bidra till att branschen generellt blir ännu lönsammare, effektivare, hållbarare och en bättre arbetsgivare.”

Därför specialiserade jag mig på branschfrågor: ”Jag kom in på redovisningsbanan av en slump eftersom jag var duktig på administration och gillar ordning och reda. Där blev jag kvar eftersom det var så otroligt givande och intressant att få hjälpa entreprenörer driva och utveckla sitt företag. När jag väl fått upp ögonen för hur spännande och mångsidigt jobb vi redovisningskonsulter har, kändes det självklart att försöka bidra till vår yrkesrolls utveckling och relevans, även framöver.”

Drivkraft inom yrket: ”Accountants can save the world! Att få resten av samhället att se hur viktiga redovisningskonsulterna är för näringsliv och samhälle. Att visa på mervärdet som våra medlemmar levererar till sina kunder – varje dag. Att få näringslivet att inse hur värdefull den auktoriserade konsulten är för företagen och deras konkurrenskraft och affärsutveckling.”

Det inser få att mitt yrke kräver: ”Prioriteringsförmåga, mod och social och kommunikativ talang. Däremot är det en seglivad myt att vi alla är duktiga på matte och huvudräkning. ”Jag har manicker som räknar åt mig”, brukar jag svara då…”

Gör i sommar: ”Fyller 50! Annars blir det stillhet och natur i Höga Kusten samt sol, bad och läsning på mitt sommarställe. Ser fram emot att kunna göra min morgonyoga utomhus följt av morgondopp och sedan sitta i evigheter med frukost och kaffe efter det.”

Äter helst i sommar: ”Jordgubbar såklart! I år hoppas jag att det är lättare att få tag på ekologiska. Eller bara färskpotatis eller rödbetor, nykokta som äts med smör och salt.”

Smultronställe på sommaren: ”Hållsjön i Nordingrå, Höga kusten. Här kan man bada naken i svart, lent vatten, omgiven enbart av gröna musslor, vass och näckrosor.”

Hållsjön, Nordingrå, Höga kusten.
Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons