Annons
Branschaktuellt Lön Redovisning

Srf konsulterna tar hållbara kontakter på Järvaveckan

Onsdag 31 maj deltar Srf konsulterna för första gången på Järvaveckan. Man arrangerar ett seminarium där även representanter från Sveriges Internationella Företagarförening, SviFF, deltar. – Järvaveckan är en mycket intressant, ny arena för oss att marknadsföra konkurrensfördelarna med kvalitetssäkrade konsulter inom redovisning, lön och rådgivning, säger Lena Lind, vd och Förbundsdirektör.
Text: Håkan Edvardsson

I år väntas cirka 300 olika organisationer och 65 000 deltagare samlas strax utanför Stockholm. Arrangemanget pågår 31 maj till 3 juni och är koncentrerat till Spånga IP. Bland de mest kända deltagarna finns tidigare statsministern Magdalena Andersson (S), partiledaren Johan Pehrson (L), Caroline Berg – styrelseordförande för Axel Johson och Järvaveckan, Anna Wikland – Sverigechef för Google samt artisterna Timbuktu och Imenella. För att bara nämna några.

– Järvaveckan växer vad gäller såväl antalet deltagare som i betydelse som en mötesplats mellan näringslivsföreträdare, medborgare, politiker och media. Det är en arena vi hittills inte har synts på, men jag är övertygad om att vi både har mycket att tjäna på att vara med och själva kan bidra med mycket genom vår sakkunskap. I förlängningen ligger förstås möjligheter till nya affärer för våra medlemmar, konstaterar Lena Lind.

Hållbart seminarium

Srf konsulterna arrangerar ett seminarium med rubriken ”Hållbart företagande med NSRS”. NSRS står för Nordic Sustainability Reporting Standard. NSRS är ett viktigt verktyg för hållbart företagande och möjliggör för fler företag att redovisa sitt hållbarhetsarbete. Hela 97 procent av Sveriges företag är småföretag. Många bedriver verksamhet som underleverantör till stora bolag och industrier. Idag finns lagkrav för större och börsnoterade bolag att redovisa sitt hållbarhetsarbete, vilket bland annat handlar om att ställa krav på underleverantörerna. Det blir en kedjereaktion som kommer att påverka alla företag.

– Därför är vi extra glada att vi har med SvIFF på Järvaveckan. Social hållbarhet, där mångfald och inkludering är viktiga byggstenar, är en framgångsfaktor för företagen. Många har svårt att rekrytera och det arbete SvIFF gör är till nytta för både företagen och samhället i stort, säger Lali Fjellström, Branschansvarig Redovisning vid Srf konsulterna, involverad i utvecklingen av NSRS och en deltagarna i seminariet.

Morgondagens Sverige

Zennie Sjölund, Branschansvarig Lön och enhetschef för sakkunskapsenheten vid Srf konsulterna, leder samtalet mellan Lali Fjellström, Monzer Dia och Charlotte Lundberg. Monzer Dia är Styrelseledamot i Sveriges Internationella Företagarförening, SviFF, samt affärsrådgivare för Stockholms Stad. Charlotte Lundberg är vd och grundare av Favafond samt styrelseledamot och medgrundare av SvIFF.

– Järvaveckans ambition är att peka ut riktningen för morgondagens Sverige. Vi vet alla att hållbarhet är helt centralt i det arbetet. Vi från Srf konsulterna har deltagit i framtagandet av NSRS och vet hur viktigt ett smidigt verktyg för hållbarhetsredovisning är för företagen. Nu får vi möjlighet att presentera, och diskutera, den lösningen med nya företagare, personer och organisationer, konstaterar Lena Lind.

– I framtidens arbetsliv är det inte en fråga om att jobba hållbart. Frågan är hur man jobbar hållbart. Genom smart hållbarhetsrapportering och rätt rådgivning ökar företagen sin konkurrenskraft. Det ska vi bland annat berätta om under Järvaveckan, säger Lena Lind, vd och Förbundsdirektör för Srf konsulterna. Foto: Malin Sydne
Ahmed Abdirahman är grundare och vd på Stiftelsen The Global Village, som arrangerar Järvaveckan. Medgrundare och styrelseledamot är näringslivsprofilen Sven Hagströmer, i dag ordförande för Avanza och Creades.

Srf konsulterna på Järvaveckan

  • Seminarium: ”Hållbart företagande med NSRS”
  • Onsdag 31 maj 2023.
  • 18.45 – 19.30.
  • Spånga IP.
  • Seminarietält: Malmö.

Läs mer om vårt seminarium i programmet från Järvaveckan >>

Läs mer om NSRS >>

Srf konsulterna – Hållbarhetsredovisning för SME-företag – NSRS

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons