Annons
Deklaration Redovisning

Srf konsulterna tipsar: Ansökan senast 25 september

Inte bara löningsdag utan även sista dagen att ansöka om elstöd.
Text: Therése Allard
Annons

Den sista dagen att ansöka om elstöd för företag i elområde 3 och 4 är den 25 september. Företag i elområde 4 kan få ersättning med 79 öre per kilowattimme och företag i elområde 3 med 50 öre per kilowattimme. Stödet avser förbrukning under referensperioden oktober 2021 – september 2022. Än saknar Skatteverket många ansökningar från företag som har rätt till stödet. Gå inte miste om detta stöd! 

Tänk på att… 

  • Om någon annan ska kunna lämna in ansökan om elstöd för företaget behöver man ansöka om en ny ombudsbehörighet. Då behöver du komplettera behörigheterna för deklarationsombudet. Den nya ombudsbehörigheten ”Elstöd företag ombud” finns i e-tjänsten Ombud och behörigheter 
  • Företag som är i intressegemenskap (till exempel en koncern) och vill ansöka om elstöd måste lämna in sina ansökningar samtidigt. Om något eller några företag lämnar in ansökan separat och beviljas elstöd riskerar de andra företagen i intressegemenskapen att inte få elstöd. Om du av misstag har ansökt om stöd för ditt företag, som ingår i en intressegemenskap, och tanken är att fler företag i intressegemenskapen skulle ansöka, kan du kontakta Skatteupplysningen för vägledning hur du kan hantera situationen. 
  • Sista dag att ansöka 25 september!!!!

Läs mer på Skatteverkets hemsida om elstöd till företag. 

Aktuella artiklar
Annons