Annons
Branschaktuellt Redovisning

Träffarna med GävleDala kresten och Mellersta kretsen bjöd på givande diskussioner

Text: Lali Fjellström

En måndagskväll i Falun hade GävleDala kretsen samlats mangrant för att låta sig inspireras och diskutera med oss. En av deltagarna undrade vad som skiljer en hållbarhetspolicy från en hållbarhetsredovisning och vi fick tillfälle att reda ut några av begreppen. Att göra en hållbarhetspolicy är ofta ett bra första steg. Vilka delar av vår verksamhet kan och vill vi påverka? Därefter kan man utifrån sin policy ta fram en hållbarhetsredovisning där man tar ställning till vilka nyckeltal som mäter det vi vill förändra, precis som vi gör i den vanliga redovisningen. Du vet väl att bakom inloggning på Mina sidor kan du hitta en mall till hållbarhetspolicy som du kan anpassa till just din verksamhet?  

Vi passade samtidigt på att besöka kollegorna på vårt kontor i Falun och därefter rullade vi vidare till Örebro där vi skulle träffa mellersta kretsen.  

Tisdag 18 oktober var det dags för Mellersta kretsen att få besök av oss. Kretsen bokade upp Convendum som ligger centralt i Örebro för vårt besök. Som på flera ställen är det alltid någon eller några som undrar varför vi pratar om hållbarhet och hur det berör oss som är ekonomer. En bra och relevant fråga som vi fick besvara under kvällen. Det korta svaret är för att det handlar om företagens lönsamhet på lång sikt. Både kundernas och vår egen lönsamhet, faktiskt! Och det hänger tätt ihop med den digitaliseringsresa som många byråer är inne i. Jag blev också glad av ett mejl som jag fick, där en deltagare lämnat feedback från en av de tidigare träffarna:  

jätteintressant kväll.  Lät tråkig på papper, men blev såååååå bra” 

Morgonsol i Falun.
Roland berättar om de viktiga frågorna som vi driver i branschen just nu.
Mingel med Gävle-Dala-kretsen i fikapausen.
Hållbarhet med engagerad föreläsare!
Självklart är våra give-aways tillverkade av återvunnen plast.

Läs tidigare blogginlägg

Stort engagemang hos Stockholmskretsen i Gamla Stan

Hållbarhet på agendan i branschen!

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons