Annons
Rådgivning Redovisning

Ytterligare certifiering uppskattat koncept

Certifierad Affärsrådgivare är ännu en kvalitetsstämpel som du som Auktoriserad Redovisningskonsult kan erövra. Vi har pratat med några av deltagarna vid den senaste certifieringsdagen för att höra deras synpunkter om utbildningsprogrammet och framtida möjligheter.
Annons


Mari Norén

Mari Norén, Venditus Consult AB i Avesta. Tio anställda.
– När den här titeln dök upp blev jag väldigt nyfiken. Jag har jobbat i branschen i över 30 år, har högskolekompetens och har varit auktoriserad i många år men är fortfarande intresserad av att lära mig nya saker. Certifieringen tycker jag kompletterar övriga titlar, som till exempel auktorisationen. Ytterligare kunskap är alltid rätt. Certifieringen visar tydligt att du är en kompetent rådgivare, det finns ju redovisningskonsulter som bara jobbar med redovisning, titeln ger en tydlighet. Hela utbildningsprogrammet har varit intressant och att det var just Mikael Carlson som var huvudlärare var en bidragande orsak till att jag sökte, jag tycker han är toppen! Eftersom jag jobbat i så många år känner jag mig komfortabel som rådgivare men efter kursen känner jag mig ännu mer förberedd. För mig var kursen en uppfräschning och jag fick med mig bra verktyg till mitt fortsatta arbete. Upplägget passar oavsett om du varit auktoriserad i många år eller nyligen blivit det.


Svetlana Karlsson

Svetlana Karlsson, KS Agentur AB, Nyköping. En anställd.
– Jag startade mitt företag för några år sedan och just nu är jag delvis mammaledig. För mig blev mammaledigheten ett fantastiskt tillfälle att satsa på kvalitetshöjning och utveckla mig själv. Utbildningen är så smidigt upplagd med flera online-kurser. Ja, hela upplägget är bra. De lärarledda kurserna var centralt belägna i Stockholm så det gick enkelt att ta sig dit. Att det var samma lärare vid de lärarledda kurserna som i online-kurserna var en fördel tycker jag, en genomtänkt helhet. Jag känner mig väl förberedd att genomföra rådgivning till mina kunder och fick med mig bra verktyg från kurser, både mallar och många praktiska tips. Under de lärarledda kurserna fick jag många bra idéer av att lyssna på de andra deltagarna, det gav perspektiv att ta del av de andras tankar och jag har insett att det ofta finns flera olika sätt att lösa samma problem. Även om auktorisationen är en kvalitetstitel så tycker jag det finns utrymme för ännu en certifiering. Man lär sig oerhört mycket och utvecklas ytterligare under certifieringen till affärsrådgivare. Om man vill göra bra ifrån sig, jobba med rådgivning och tillgodose kundernas behov så måste man hela tiden utvecklas.

Sedan Mari och Svetlana fick sina certifikat har det tillkommit ytterligare 45 Srf Certifierade Affärsrådgivare. Det betyder att det nu finns över 200 Auktoriserade Redovisningskonsulter som sett möjligheter med den nya certifieringen. Vill du läsa mer om kursprogrammet till certifieringen så hittar du det här >>

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons