Annons
Branschaktuellt Lön Redovisning

Srf dagarna 2016: Vi spelar en viktig roll för Sveriges framtid – småföretagarna

Efter omröstningar och heta diskussioner stod det till slut klart att Srf konsulterna får två nya namn i styrelsetoppen. Katarina Hedström Klarin valdes till förbundsordförande och Patrik Torkelson till vice förbundsordförande.
Text: Tina Sjöström

Katarina Hedström Klarin har varit en del av Srf konsulternas förbundsstyrelse i några år. Först som ordinarie ledamot, sedan som vice ordförande och nu som förbundsordförande. Till vardags är hon vd för LRF Konsult med 1 400 medarbetare och 75 000 småföretagare som kunder.

– Som organisation måste Srf konsulterna anpassa sig till den tid vi lever i, vara en relevant aktör för våra medlemmar men också för dem som ännu inte hittat till oss. Därför kommer vi att behöva jobba på ett lite annorlunda sätt framöver. Vi måste se våra medlemmar mer som kunder och förstå vilka utmaningar de möter i sin vardag.

– Jag ser stora möjligheter framöver, både för oss som organisation men även för yrkeskårerna redovisnings- och lönekonsulter, fortsätter Katarina. Kraven från kunderna kommer att förändras och konsulterna kommer att behöva nya kompetenser för behov vi inte sett tidigare. Det kommer att krävas utbildning för att kunna tillhandahålla relevant kompetens i rätt tid, till rätt pris och med rätt kvalitet. Det måste vi som organisation ta höjd för. Vi ska vara medlemmarnas ögon och öron, bevaka den snabba utvecklingen och förbereda dem för den framtid som kommer.

Patrik Torkelson är ett nytt namn i förbundsstyrelsen och valdes av kongressen till vice ordförande. Patrik jobbar som vd för Fortner, en redovisningsbyrå med åtta kontor och ett 70-tal medarbetare i Sverige. Han har även en bakgrund som företagskonsult och har därmed erfarenheter som kommer väl till pass i det fortsatta styrelsearbetet.

– Bland annat hoppas jag tillföra idéer om nya affärsmodeller som jag tror redovisnings- och lönekonsulter kan ha nytta av att ta till sig.

– För den lilla byrån kommer det att krävas ett enormt förändringsarbete för att hänga med i utvecklingen, tror Patrik. Samtidigt som man är pressad av en hög arbetsbelastning måste man hänga med i teknikutveckling, man ska leverera allt mer information i realtid och till en rimlig kostnad. Detta kommer i sin tur ställa högre krav på systemen för att samla in och bearbeta kundernas material och på konsulternas kompetens kring att tolka informationen och kommunicera med kunderna. Det är en tuff utmaning.

– Srf konsulterna är en av många organisationer som måste skapa förutsättningar för små företagare att utvecklas. Det är småföretagarna som är Sveriges framtid och där kommer vi att spela en viktig roll, avslutar Katarina Hedström Klarin.

namnlost-1
Patrik Torkelson och Katarina Hedström Klarin

På vår facebooksida finns fler bilder från Srf dagarna 2016 >>

 

Katarina Hedström Klarin
Bor: Stockholm
Kommer från: Skåne
Familj: Två barn
Yrke: Vd för LRF Konsult
Fritidsintresse: Spelar gärna tennis, åker skidor och springer. Dock inte samtidigt. Äger en liten skogsfastighet i Småland.
Drömyrke som barn: Arkeolog

Patrik Torkelson
Bor: Stockholm
Kommer från: Göteborg
Familj: Fru och två barn
Yrke: Vd för Fortner.
Fritidsintresse: Åker gärna skidor, utför. Är tränare i barnens fotbollslag. Tillbringar somrarna på lantställe på Tjörn.
Drömyrke som barn: Egen företagare, i vilken bransch är oklart.
Kuriosa: Var med i friidrottslandslaget på 110 m häck och sprang bland annat kvartsfinalen på VM i Göteborg 1995.

Läs också…

Srf dagarna 2016: Vi spelar en viktig roll för Sveriges framtid – småföretagarna

Srf dagarna 2016: Välbesökta branschdagar

Srf dagarna 2016: Kongressförhandlingar med högt i tak

Srf dagarna 2016: Jubileumsmiddag som knockade

Srf dagarna 2016: Årets Konsulter prisade

Srf dagarna 2016: Redovisningskonsulter behövs även för framtidens företag

Srf dagarna 2016: Löneforum med erfarenhetsutbyte

Srf dagarna 2016: Stipendium för deltagande på Srf dagarna

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons