Milena Jelbring tog hem titeln Årets Srf Auktoriserade Lönekonsult 2021. I en intervju med Konsulten i anslutning till Srf dagen 2022, där hon fick utmärkelsen, förklarar hon hur man driver en framgångsrik verksamhet utan kontor, medarbetarsamtal, fasta arbetstider och annat man ”måste” ha som byråledare.

– Det var många som såg det där och läste artikeln och kollade upp oss. Det var uppenbart att fler upptäckte oss som bolag, så vi passade på att marknadsföra oss via Linkedin samtidigt, mer intensivt än tidigare. Vi fick snabbt fler följare och förfrågningar både från kunder och personer som ville börja hos oss. Så har det faktiskt fortsatt sedan dess, berättar Milena.

Snabb tillväxt

Milena Jelbring hade egentligen tänkt sig en lugn vår 2022, efter en mycket intensiv höst och vinter 2021/2022. Men marknaden ville annat.

– Ja, det gick väl så där med nedvarvningen… Men eftersom det beror på positiva saker så går det bra, säger Melina som själv varit utbränd och 2006 startade Passion for Payroll för att skapa den arbetsplats hon aldrig kunde hitta. En som välkomnar människor som tycker om att jobba, men som inte vill jobba 100 procent hela tiden utan även vill ha tid till barn, familj och annat som gör livet värt att leva. Vad det nu vara må.

Utmaningen 2022 var att matcha inflödet av nya uppdrag med rätt inflöde av nya lönekonsulter. Det krävde sin tid, men det gick bra. Det går bra. Sedan starten av 2022 har bolaget växt från 16 till 22 anställda.

– Vi signade tre nya i förra veckan. Vi söker brett: juniora lönekonsulter, seniora och mitt emellan. Tilltalas man av vårt sätt att jobba, har siffersinne och logiskt tänkande hittar vi en lösning.

Auktorisation

Auktorisation och utbildning är centralt för Passion for Payroll. Ambitionen är att ta hem titeln Årets Srf Auktoriserade Byrå i en nära framtid, när tillräckligt många medarbetare hunnit auktorisera sig.

– Det medarbetaren vill och behöver lära sig, det satsar vi på. Eftersom vi till största delen jobbar med bolag som outsourcar sin löneavdelning till oss märker vår personal vad som behövs ute på uppdragen och ser till att matcha de behoven, berättar Milena.

Saknas en kompetens finns fem lärare inom organisationen som kan utforma internutbildningar. Är det bättre med en extern utbildning väljer man det, nyligen gick en lönekonsult Srf konsulternas utbildning i Lönekartläggning till exempel.

Lön växer

Att konjunkturen börjat svänga har även Passion for Payroll börjat märka av. Men inte på ett dåligt sätt. Antalet tänkbara kandidater som är tillgängliga är fler nu än tidigare. Även om företag drar ner på HR-sidan så måste de fortfarande ha en bra lönefunktion. Lösningen blir ofta outsourcing. Och då finns trebarsmamman Milena Jelbrings bolag på plats.

– Först kom corona och ändrade mångas arbetssätt, samtidigt som korttidsarbete och de olika stödformerna skulle redovisas. Det föll på lön. Nu behöver vi täcka upp på bolag som drar ner på sina HR-funktioner. Vi har dessutom två stora, nya kunder på väg in. Det händer mycket spännande saker även 2023, säger Milena och avslutar:

– Framgångarna för bolaget är jätteroliga, verkligen. Men det som gör mig glad på djupet är personerna som säger att vi skapat deras drömarbetsplats, att vi skapat något de inte trodde fanns och som de vill vara en del av. Vi fokuserar på att vi ska må bra. När vi gör det går bolaget bra också. Det är märkligt att en så enkel idé inte har större genomslag på arbetsmarknaden i praktiken.