Annons
I fokus med Roland

Roland Sigbladh – Förutsättningar för framgång

Text: Roland Sigbladh
Annons

Nyhetsveckan, rådgivardagar, lönekurser, kretsaktiviteter, ja nu är det verkligen full fart på kompetensutvecklingen i branschen. Det är många som vill träffas, vilket ger oss härlig energi, men även många som upptäckt att distanskurser och seminarier på distans fungerar bra och blir kostnadseffektivt. Därför är det viktigt att vi som branschorganisation kan erbjuda olika sätt att kompetensutveckla sig.

Efterfrågan på och uppskattningen av branschens tjänster är fortfarande mycket hög vilket senaste undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex (SKI) nyligen presenterade. Det är riktigt kul med de höga siffrorna och kanske kan vi även i år bli näringslivets mest uppskattade bransch. Branschen har ju utöver den vanliga produktionen även hjälpt många kunder med att både tolka och söka olika stöd och som troligen varit avgörande för många företag.

Vi har genomfört vår kongress, där Katarina Klingspor lämnade över ordförandeklubban till Frans Blom. Jag vill tacka Katarina för hennes stora engagemang för vår branschorganisation, samtidigt som jag ser fram emot att jobba hårt och fokuserat tillsammans med Frans.

Känns riktigt bra att vi tagit fram en mall för hållbarhetsrapportering, vilket ger dig goda möjligheter att snabbt hjälpa dina kunder. Rapporten efterfrågas redan och det är glädjande att vi är tidigt på banan och extra kul att vi lanserat detta i Norden tillsammans med de nordiska branschorganisationerna.

Det finns några branschfrågor, som är extra heta nu – modernisering av bokföringslagen som är ute på remiss, diskussion om revisionsplikten som har blossat upp igen och P27,Nordisk infrastruktur för betalningar. Givetvis är vi med och påverkar på olika sätt och vi kommunicerar löpande om utvecklingen i de olika frågorna.

Men, det allra trevligaste i rollen som förbundsdirektör är att vara ute och träffa våra medlemmar, att delta en stund på någon av våra kurser, på kretsmöten eller ha kontakt via e-post och telefon. Det ger mig viktig energi som gör att jag tillsammans med mina proffsiga kolleger på förbundskontoren kan skapa de bästa förutsättningarna för dig som medlem och verksam inom redovisning, lön och rådgivning.

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons