Annons
Branschaktuellt Lön

Tillsammans är vägen framåt

Att väletablerade samarbeten är en framgångsfaktor när det krisar visar Srf Lönsam.
Text: Zennie Sjölund

Karensavdrag, läkarintyg och korttidspermitteringar – många av de åtgärder som nu genomförs för att rädda svenska företag landar hos löneavdelningar i Sverige. För att kunna förverkliga förutsättningarna måste lönesystemen vara anpassade. När det är många frågetecken kring hantering är möjligheten att samverka över företagsgränser för att skapa bra lösningar viktig. Srf Lönsam har funnits i många år och tillsammans tagit sig an utmaningar som standards, GDPR branschkod och karensavdrag så det är givet att det sker en uppslutning kring coronakrisens utmaningar. I ett par veckors tid har arbetet pågått kring tolkningar och att omvandla lagförslag till verklighet, och även om en del arbete kvarstår har arbetsgruppen kommit långt. Ambitionen är att så långt som möjligt få en gemensam hantering för att underlätta för användarna.

Hur mycket dessa lagförändringar påverkar systemen och om det kräver uppdateringar av versioner eller om det räcker med instruktioner beror på hur lösningen blir och även beroende på vilket system som används.

Vi håller er uppdaterade!


Srf Lönsam är Srf konsulternas samverkansgrupp med de svenska lönesystemleverantörerna. I Srf Lönsam ingår Aditro Enterprise AB, Björn Lundén AB, Caspeco AB, CGI Sverige AB, DataVara AB, Fortnox AB, Flex Applications AB, Hogia HR Systems AB, HRM Software AB, Kontek Lön AB, MaxPA/PA-Utveckling AB, Nmbrs Sweden AB, SAP Svenska AB, SoftOne Sverige AB, Swelön AB, TietoEVRY, Unit4 AB, Visma Enterprise AB, Visma Spcs AB, Vitec Agrando AB.

Läs även:

Angående karensavdrag >>

Angående det slopade karensavdraget >>

Regeringen föreslår ändringsbudget till följd av coronaviruset >>

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons