Ida Mellström, Auktoriserad Lönekonsult, EC Time i Ockelbo och Gävle.

– Det är roligt att träffa folk i branschen, nätverka, få veta mer om kretsen, vad som händer inom Srf konsulterna och gå en bra utbildning på samma dag.

– Personligen tycker jag det är viktigt att lön också tar plats inom organisationen, med bra utbildningar och effektivt påverkansarbete.

 

Mikael Jernberg, Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomibolaget i Gävle.

– Jag vill veta hur det går för kretsen och vad som ska hända i kretsen framöver. Har man tid ska man engagera sig, och eftersom jag bor och jobbar i Gävle är det här en smidig lösning för mig.

– Dagen innehåller också en bra utbildning som ger aktualitetstimmar. Även om man har jobbat länge blir man aldrig fullärd när det gäller skatt och moms.

– Sedan är det alltid trevligt att träffa kollegor från andra byråer och diskutera om vad som händer i branschen.

 

Åsa Hägg, Auktoriserad Redovisningskonsult och Auktoriserad Lönekonsult vid Haegg Konsult AB i Falun, ny i styrelsen.

– Jag kommer och jag engagerar mig för att kunna påverka. Jag vill att vi, Srf konsulterna, blir ännu bättre på att tala om vilken nytta Auktoriserade Redovisningskonsulter och Lönekonsulter bidrar med till företagen. De kan i princip outsourca allt till oss och banker och myndigheter kan vara lugna eftersom allt blir rätt när vi jobbar för företagen.

– Jag vill också att vi återgår till den gamla ordningen vad gäller antalet aktivitetstimmar. Är man dubbelt auktoriserad i dag, som jag är, måste jag läsa in 72 timmar. Och vi kan inte längre ta av potten ”övrig utbildning” och använda till löneutbildning. Att läsa in 60 timmar är tillräckligt utmanande när man jobbar på en liten byrå.

– Rekryteringen till branschen behöver vi också jobba med. Det är ju ett bra jobb med bra villkor. Jag tror på kortare, mer intensiva utbildningar för att vi snabbare ska få in rätt personer.

Läs också: Kretsen med fullsatt årsmöte