Annons
Utbildning

Digitala kurser på frammarsch

För att möta efterfrågan har Srf konsulterna nu genomfört de första digitala kurserna – kurser med både deltagare på plats och deltagare som följer undervisningen via länk. Konceptet är en möjlighet för alla att ta del av utbildningar, oavsett avstånd och eventuella sjukdomstillstånd.
Text: Tina Sjöström
Annons

Tvådagarskursen PUB – Juridik/Handelsrätt som ingår i auktorisationsutbildningen Auktoriserad Redovisningskonsult – PUB var en av de första kurserna som genomfördes digitalt. Det innebär att kursen, som genomfördes med kursdeltagare på plats, även livesändes via nätet så att deltagare kunde vara med på distans.

Göran Mandorff är en av kursledarna och beskriver kursdagarna så här:

– Vid den här kursen var åtta deltagare på plats i klassrummet och 21 var med på distans. Jag hade en tekniker närvarande som såg till att distanseleverna kom igång ordentligt. På det stora hela gick allt bra. Skillnaden mot att ha alla närvarande i klassrummet var att distanseleverna blev väldigt anonyma. Några poppade upp då och då på skärmen när de ställde en fråga men som lärare går det ju inte att få samma kontakt med dem på distans som med dem som faktiskt sitter framför en i klassrummet.

Göran Mandorff

– Jag tycker att det här sättet att hålla kurs är bra, det ger möjlighet till många fler att delta och det är bekvämt. De som är på plats får dock alltid lite extra i form av möjligheten att ställa frågor i pausen och umgås med de övriga kursdeltagarna, säger Göran Mandorff.

Jenny Lindegren var en av deltagarna som genom­förde kursen på distans. Så här säger hon om sin kursupp­levelse:

– Jag har tittat på många onlinekurser och håller även själv kurser som filmas, men det här var första gången jag var elev på en distanskurs. Det var intressant men jag upplevde att kursdagarna kändes längre. Det blir mastigt att titta på teoretiska pass via skärm. Det var inte svårt att hänga med, däremot var ljudet hos mig lite sämre vissa stunder. Båda kursledarna var jättebra och kunniga, de försökte verkligen inkludera oss på distans hela tiden.

Ska du genomföra fler utbildningar på distans?
– Jag ska gå resterande fyra kursmoduler i den här auktorisationsutbildningen och två av dem på distans. För mig blir det enklare att gå kurserna på distans eftersom jag bor i Norrköping. Jag slipper resa och en övernattning på hotell, det underlättar eftersom jag jobbar vid sidan av studierna.

Känner du att du missar något när du är med på distans?
– Det är ju möjligheten att snacka med de andra deltagarna på rasterna. Man missar hela den sociala biten med att gå på kurs.

Har du några tips till andra som tänker genomföra kurs på distans framöver?
– Se till att din egen tekniska utrustning fungerar, bra ljudåtergivning och stabil internetuppkoppling är ett måste. Jag tror också att det hänger mycket på en själv vilken kursupplevelse man får. Delta aktivt även om du inte är på plats!

En stor del av Srf konsulternas kurser kan numera genomföras på distans. Viktigt för dig som deltar är att du har en bra internetuppkoppling och att du är väl förberedd i god tid inför kursen.

Sök din kurs på srfutbildning.se och välj kurstypen ”distanskurs”, ”livesänt klassrum” eller ”onlinekurs” för digitalt kursformat. Välkommen till ett nytt och effektiv sätt att gå på kurs!

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons