David JP Phillips bjöd på en resa genom signalsubstansernas och hormonernas värld; dopamin, adrenalin, oxytocin, serotonin och kortisol. Och hur man själv kan framkalla och blanda dessa till en cocktail som gör livet svårare (The Devils Cocktail) eller lättare (The Angels Cocktail).

–  Det finns en massa hacks för att förvandla en massa jag måste till jag vill. Lär er de teknikerna, för er egen skull och för alla i er omgivning. Det finns saker att göra, känslor att framkalla, för att komma hem från jobbet och verkligen känna barnens kramar och trevligt svara partnern på frågan: hur var det på jobbet? I stället för att surt komma hem och slänga igen dörren, hänga upp jackan och mumla lite. Hur vill ni ha det? Ni kan välja själva. Genom medvetet självledarskap.

Miljontals visningar

David JP Phillips är i dag Skandinaviens näst mest sedda talare på Ted Talks (etta förblir forskaren Hans Rosling). Hans föreläsningar om bland annat döden genom power point och självledarskap har över fem miljoner visningar.

– Jag har länge haft som profession att åka världen runt och coacha i ämnen som dessa, för bland annat Google och Disney. Jag har kokat ner tusentals studier till 110 tekniker som går att lära ut. Jag kan till exempel lära vem som helst hur de ska göra för att få alla i ett rum att tystna och lyssna när de pratar. Men jag kände länge att de jag coachade inte blev så bra som de skulle kunna bli.

Svaret, efter sju års funderingar, blev att inställningen hos de som skulle genomföra förändringen (exempelvis tala i ett rum) styrde deras prestation. Där föddes tanken hos Phillips om att man kan blanda och servera sig själv en Angels Cocktail. Så att man genom självledarskap blir den bästa versionen av sig själv.