Annons
Lön Redovisning

Kongressdagar 2023: Lönsam hållbarhet

Tjänsten hållbarhetsredovisning har länge beskrivits som en intressant, ny affär för redovisningsbranschen. Nu är den affären verklighet. Det var den gemensamma slutsatsen från de fyra paneldeltagarna som diskuterade under rubriken ”Hållbarhetsredovisning – ny möjlighet för redovisningsbyrån”.
Text: Håkan Edvardsson

Jerry Fager, certifierad affärsutvecklare, coach och kreativ ledare vid Ebit Ab,  konstaterade att allt börjar hos kunden. I deras fall är en av kunderna som nu investerar i hållbarhetsredovisning i transportbranschen.

– Där är drivmedelspriserna en given ingång. Där kan vi enkelt kartlägga kostnader, besparingar och ta med det i deras rapport. Men det är inte själva rapporten som är det centrala, den hanteringen har vi automatiserat. Det centrala är konsultationen runtomkring.

 

Evindar Atmaca, VD för Autoredovisning Sweden AB, instämde i resonemanget och gav sina tre bästa tips i sammanhanget:

– Kom igång med arbetet i dag, vänta inte längre. Hitta ett bra verktyg, och om ni behöver det, även en bra partner som kan hållbarhetsredovisning. Börja med att göra hållbarhetsredovisningen på er egen byrå.

 

Även Carina Hedrum, Byråchef PBAB Redovisning och Revision AB, konstaterade att man tidigare tittade på hållbarhet bland annat ur de anställdas perspektiv. Arbetsplatsen och arbetsbelastningen skulle vara långsiktigt hållbar. Nu har blicken höjts. Kraven i FN:s Agenda 2030 är vägledande i deras hållbarhetsarbete för kunderna och för den egna byrån

 

Annica Kämpe, Auktoriserad Redovisningskonsult och föreläsare, ledde samtalet och ställde bland annat frågan hur byråerna tar betalt för sin hållbarhetsredovisning. Svaret blev att alla strävar efter fasta priser. Och att den stora affären inte ligger i att ta fram en rapport, utan i att rapporten ger upphov till rådgivning och blir en integrerad del av verksamhetens styrning.

Hållbarhet som ny affär för byråerna lockade storpublik till föredraget på Kistamässan. – Gör vi inte affär av hållbarhetsredovisning nu gör andra det, konstaterade Jerry Fager, Evindar Atmaca och Carina Hedrum från scenen. Samtalet leddes av Annica Kämpe.

Läs mer:

Kongressdagar 2023: Karriär inom lön >>

Kongressdagar 2023: Nöjda utställare kommer tillbaka >>

Kongressdagar 2023: En stark cocktail för självledarskap >>

Kongressdagar 2023: Tvättar du pengar åt dina kunder? >>

Kongressdagar 2023: ”Vad händer sen” >>

Kongressdagar 2023: Tillsammans vet bäst i lönebranschen >>

Kongressdagar 2023: AI för redovisning och lön >>

Kongressdagar 2023: Direktsänt om ny lönerutin >>

Kongressdagar 2023: Ny styrelse och debatt om medlemskap >>

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons