Annons
Branschaktuellt Redovisning

Säg hej till landets första Certifierade Affärsrådgivare!

Då har de fått sina diplom, landets allra första, av Srf konsulterna Certifierade Affärsrådgivare. Hela 46 deltagare var med vid seminariedagen som föregick diplomutdelningen. En ny karriärväg inom redovisning är född!
Text: Tina Sjöström
Annons

Att många vill öka på sin kompetens och bli ännu vassare redovisningskonsulter har vi anat länge. Men att vår senaste karriärväg, Certifierad Affärsrådgivare, skulle bli så populär hade vi inte vågat gissa. Den första kullen har nu fått sina diplom, cirka 140 deltagare är anmälda till kurserna som krävs och över 100 har anmält sig till kommande seminariedagar. Under seminariedagen, då också diplomet för certifieringen delas ut, får deltagarna värdefulla tips och insikter i kundstrategi, säljteknik, prissättning och kommunikation.


Vilka kan då erhålla titeln Certifierad Affärsrådgivare? En förutsättning är att man är Auktoriserad Redovisningskonsult hos Srf konsulterna. Certifieringen baseras sen på ett utbildningsprogram med inriktning på proaktivitet avseende kundföretagens affär, lönsamhet och likviditet. Följande kurser ur Srf konsulternas utbud ingår i utbildningen:

  • Affärsrådgivning 1
  • Affärsrådgivning 2
  • 16 tips för ökad lönsamhet – onlinekurs
  • Vägledning Srf Analysverktyg – onlinekurs (tidigare Användarguide till Srf Analysverktyg)
  • Kassaflödesanalys – onlinekurs


Certifieringen kräver ingen separat tentamen eller löpande uppdatering utan är en titel som erhålls och består så länge auktorisationen som redovisningskonsult upprätthålls. Har man genomgått Srf konsulternas kurser PUB – Ekonomistyrning eller Ekonomistyrning i aktiebolag så ersätter dessa Affärsrådgivning 1 och Kassaflödesanalys – Onlinekurs.

– Den här certifieringen har mottagits väldigt positivt, säger Helena Ledensjö, som är kurssamordnare. Vi har aldrig varit med om ett sådant intresse för någon annan utbildningsväg på så kort tid. Jag tror att mixen av kurser i certifieringen är lockande och att branschen faktiskt är i behov av ytterligare karriärvägar.

Läs mer om Certifierad Affärsrådgivare >>

Så här säger några av deltagarna!


Alexander Malmström, Digim Redovisning i Nyköping.

Jag blev auktoriserad i februari i år och äger en byrå med fem anställda. Jag tror att affärsrådgivning är framtiden i vår bransch, därför hoppade jag direkt på den här möjligheten att få ytterligare en certifiering. Kursupplägget för certifieringen har varit väldigt bra enligt mig, speciellt Affärsrådgivning 2 med riktiga kundcase. Den kan jag varmt rekommendera.


Michael Poli, Blns Redovisningsbyrå i Stockholm

Jag har precis startat upp min egen byrå men har jobbat länge i branschen. Att bli auktoriserad och få den kvalitetsstämpeln var först ett mål för mig och det blev jag tidigare i år. Att vara en av de första som också är certifierad affärsrådgivare känns som lite prestige i sig. Den här seminariedagen har varit bra, speciellt passet om försäljning. Jag har fått bra tips hur jag kan bli bättre på att sälja mina tjänster.


Birgitta Holstein Marklund, Holstein konsult i Arvidsjaur.

Jag startade byrå första gången för många år sedan men har de senaste åren jobbat som kontorschef på ett större företag. Längtan till redovisningsyrket blev för stor så nu är jag tillbaka. Att bli certifierad affärsrådgivare känns som ett bra kvitto på vad man kan erbjuda sina kunder. Jag tycker att Srf konsulterna ska ha en stor eloge för att de lyckats göra både utbildningen och den här seminariedagen så intressant.


Rana Ibrik, Ekonomikontoret i Helsingborg.

Jag driver egen byrå med 12 anställda och har varit auktoriserad i fyra år. Jag gillar utveckling och det ligger i tiden att bli mer av en rådgivare, därför valde jag att certifiera mig till affärsrådgivare. Automationen gör att rollen som bokförare försvinner allt mer, därför är det viktigt att satsa på utbildning. Den här seminariedagen har varit kul med oväntade inslag.

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons
Annons