Annons
Branschaktuellt Lön Redovisning

Srf dagarna 2019: Glitter och röjig rock´n roll

Underhållning, prisutdelning och härliga smakkombinationer – årets kongressmiddag levde sannerligen upp till epitetet Årets Branschfest!
Text: Tina Sjöström
Annons

Vad är det för mat? Vad ska jag välja för vin? Förvirringen var stor när gästerna intog sina platser och läste på menyn – både förrätt och varmrätt bestod av Chefs Choice!

Årets kongressmiddag och fest hölls på restaurang K-märkt Garnisonen, känd för sitt unika och hållbara förhållningssätt till råvaror.

– Vi har aldrig någon meny här, berättar delägaren och vinkännaren Jens Dolk. När personalen kommer på morgonen vet de inte vilken mat vi ska servera. Vi väntar nämligen på att våra leverantörer ska ringa och berätta vad de behöver göra sig av med och vad de har mycket av. Våra råvaror håller alltid hög kvalitet men har kort tid kvar. Utan oss skulle dessa råvaror sannolikt kastas.

Och gästerna kunde snabbt lugnas av kyparna som förklarade att till förrätten passade vitt vin bäst och till varmrätten rekommenderades rött.

Kvällens konferencierer var förbundsordförande Katarina Klingspor och förbundsdirektör Roland Sigbladh (kvällen till ära klädd i glittrande kavaj och blinkande hatt eftersom Katarina bett honom att inte klä sig så grått…). En av kvällens höjdpunkter var så klart utdelningen av priser till Årets Srf Auktoriserade Redovisningskonsult, Årets Srf Auktoriserade Lönekonsult och Årets Srf Auktoriserade Verksamhet.

Vinnare i de tre klasserna blev Erik Larsson, 8082 Ekonomi AB, Linn Delin, LD Konsult & Redovisning AB samt Trafikverkets löneenhet i Borlänge.

För kvällens underhållning stod Beastie Girls, den röjigaste och rockigaste showen i Srf konsulternas historia. Men så uppskattad! I stort sett alla 380 deltagare stod upp, dansade och sjöng med i rockklassiker från 1970- och -80-talet så att hårlockarna fladdrade. De fick till och med bandet att utbrista ”Vilken publik”! När så skönsjungande Ellinor Asp gick lös på Lady Gaga´s hit Shallow då knottrade sig huden. Kvällen avslutades i sedvanlig ordning med ett rejält disco.


Stort grattis till vinsten!

Så här säger de glada vinnarna strax efter den omtumlande prisutdelningen:

Linn Delin, Årets Srf Auktoriserade Lönekonsult
– Det är så klart jätteroligt, jag var glad bara av att bli nominerad. Jag tror att jag vann därför att jag i min vardag belyser vikten av att vara auktoriserad. Bland annat så utbildar jag framtida lönekonsulter vid en YH-utbildning.

Erik Larsson, Årets Srf Auktoriserade Redovisningskonsult
– Jag hade så klart hoppats på vinst, jag vet att jag är duktig men det är ju mina medtävlare också. Att vinna är en stor ära, både för mig och för hela byrån.

Trafikverkets löneenhet
Eva Brodén, Eva Forsberg, Anna-Karin Ossendorf, Ing-Marie Johansson. Årets Srf Auktoriserade Verksamhet.

– Wow, sa Eva Forsberg. Bara att bli nominerad är häftigt, att vinna helt osannolikt. Jag trodde inte vi hade en chans i den konkurrensen.

– Det här visar att det lönar sig att jobba med kvalitet och satsa på utbildning, fortsatte Eva Brodén. Hos oss är en tredjedel av personalen auktoriserade och målet är att alla ska bli det.

Läs mer om Srf dagarna 2019:

 

På vår facebooksida hittar du fler bilder!

Aktuella artiklar
Annons
Annons
Annons