25 oktober, i Malmö. Södra kretsen anordnade en träff för 60 personer på anrika Elite Hotel Savoy, tvärs över kanalen från Centralstationen i Malmö. Med knarrande parkettgolv och kristallkronor i taket, träffade vi representanter för branschen. Denna kväll var det såväl Södra kretsens medlemmar som andra representanter i branschen, exempelvis var en YH-skola som arrangerar utbildningar för blivande redovisningskonsulter representerad. De har identifierat att hållbarhet är ett viktigt område och snickrar således på en utbildning till ”hållbarhetsekonom”. Det ska bli intressant att följa hur dessa utbildningar växer fram.

Södra kretsens ordförande Jennie Kardell hälsade oss välkomna och tipsade om Ystaddagarna 16-17 februari som är en uppskattad och återkommande aktivitet som kretsen anordnar. Som vanligt är det mest medlemmar från små byråer men också representanter från våra allra största medlemsföretag var här. Roligt med bredden och suget efter kunskap verkar vara lika stort oavsett storlek på byrån eller ålder på konsulten!  

Många undrar om NSRS-rapporten ska läggas in i årsredovisningen eller redovisas separat. Eftersom det är frivilligt att hållbarhetsredovisa för SME-företag ännu, är även formen för hur det ska redovisas öppen. Vi rekommenderar dock inte att man lyfter in hela rapporten i årsredovisningen utan publicerar den separat, exempelvis på företagets webbplats. Men självklart ska man nämna sitt hållbarhetsarbete och att man gjort en rapport enligt NSRS i sin förvaltningsberättelse! Det är ju där företaget kan lyfta fram saker de gjort under året som de är stolta över.  

Både i Malmö och dagen innan i Göteborg, pratade vi mycket om den sociala delen av hållbarhet. Det handlar förstås mycket om personalens arbetsvillkor, hälsa och välmående och särskilt i vår bransch. Här kan lönekonsulten bidra med många viktiga nyckeltal, exempelvis kring sjuklönekostnader, övertidstimmar, kollektivavtal, uttag av semesterdagar, jämställdhet och inte minst lönekartläggningen.